Ξεκαθάρισε η υπόθεση με αεροσκάφος της Qantas που αρχικά είχε θεωρηθεί πως συνετρίβη στην Ινδονησία. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Airbus A380 με 459 επιβάτες και πλήρωμα επέστρεψε με ασφάλεια στη Σιγκαπούρη αφού αναγκάστηκε να σβήσει τον ένα κινητήρα του.

Το A380, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, αντιμετώπισε προβλήματα στην μια μηχανή λίγο μετά την απογείωσή.

Αρχικά, ΜΜΕ μετέδωσαν ότι συνετρίβη έπειτα από έκρηξη στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, κοντά στη Σιγκαπούρη. Οι πληροφορίες αυτές σχεδόν αμέσως προκάλεσαν ραγδαία πτώση της τιμής των μετοχών της Αυστραλιανής εταιρίας, οι οποίες ωστόσο επέστρεψαν στα προηγούμενα επίπεδα όταν έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε δυστύχημα.

Σύμφωνα με το Channel NewsAsia, τηλεοπτικό σταθμό στη Σιγκαπούρη, αρχικά το αεροπλάνο έκανε κύκλους στη Σιγκαπούρη για να καταναλώσει καύσιμα πριν προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

Αυστραλοί αξιωματούχοι είπαν ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στο σκάφος, που εκτελούσε την πτήση QF32 από τη Σιγκαπούρη στο Σίδνεϊ.

Ινδονησιακός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε εικόνες με συντρίμμια στο έδαφος κοντά στο αεροδρόμιο του Μπατάμ, τα οποία έπεσαν από το αεροσκάφος της αυστραλιανής εταιρίας.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούστηκε μία έκρηξη ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα και φαινόταν καπνός από το ένα του φτερό.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Λονδίνο.

Δείτε τις φωτογραφίες