Η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus και η βρετανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων Rolls Royce συμβούλεψαν τη Singapore Airlines να κάνει έλεγχο στα αεροσκάφη της Α380, λίγες ώρες μετά τη σοβαρή βλάβη που παρουσιάστηκε σε ένα A380 της Qantas πάνω από την Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα η σιγκαπουριανή αεροπορική εταιρεία.

«Η κατασκευάστρια κινητήρων Rolls Royce και η κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus μας συμβούλευσαν να διεξάγουμε προληπτικούς τεχνικούς ελέγχους στα αεροσκάφη μας Α380, μετά το σημερινό περιστατικό σε ένα Α380 που ανήκε σε άλλη εταιρεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Singapore Airlines Νικόλας Ιωαννίδης.

«Γι’αυτό το λόγο, η Singapore Airlines θα καθυστερήσει όλες τις πτήσεις που χρησιμοποιούν Α380», προσέθεσε. «Θα ενημερώσουμε τους επιβάτες και θα δώσουμε πληροφορίες όταν θα είναι διαθέσιμες».

Η Singapore Airlines έχει έντεκα Α380, τα οποία φέρουν κινητήρες Trent 900 της βρετανικής Rolls Royce. Το ίδιο μοντέλο κινητήρων φέρει το A380 της Qantas, το οποίο υπέστη σήμερα τη βλάβη.