Τα κομμάτια που αποκολλήθηκαν από τον κινητήρα του Airbus A380 της Qantas σκορπίστηκαν σε κατοικημένη περιοχή στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα!

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία, πρόκειται για κομμάτια από αλουμίνιο και ατσάλι σε κόκκινο και λευκό χρώμα, όπως είναι τα χρώματα της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας.

Η Γιάνες Τρι, μια 55χρονη νοικοκυρά, δήλωσε ότι ήταν πολύ τυχερή που δεν τραυματίστηκε. «Ένα μεγάλο κομμάτι από μέταλλο τρύπησε έναν τοίχο του σπιτιού μου (…) Εγώ βρισκόμουνα μέσα στο σπίτι, σε απόσταση περίπου 5 μέτρων. Έπαθα σοκ, αλλά είμαι χαρούμενη που δεν βρισκόμουν κοντά στον τοίχο», διηγήθηκε η γυναίκα, η οποία ζητάει να αποζημιωθεί για τις ζημιές που υπέστη το σπίτι της.

Μικρότερα κομμάτια από τον κινητήρα του αεροσκάφους προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Μετά το συμβάν, το αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση Σιγκαπούρη-Σίδνεϊ, έκανε μεταβολή πάνω από το Μπατάμ και προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης.