«Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Η ανακοίνωση αυτή έγινε εν μέσω του έντονου προβληματισμού για τη μετάλλαξη του κορονοϊού, που έφερε μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, οι Βρετανοί έγιναν η πρώοι πρώτοι στον κόσμο που άρχισαν να διανέμουν το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech.

Παράλληλα, ο Τζόνσον ανέφερε πως μετά τη συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, ο Εμανουέλ Μακρόν έδειξε πρόθυμος να επιλυθούν εντός των επόμενων ωρών τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σύνορα των δύο χωρών.

«Είχα μια εξαιρετική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο: τόνισε ότι είναι πρόθυμος να βρούμε λύση μέσα στις επόμενες λίγες ώρες αν μπορούμε», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ συμπλήρωσε: «Οι ομάδες μας θα εργαστούν πάνω σε αυτό πυρετωδώς και αν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση, αυτό θα ήταν εξαιρετικό, αλλά θα το κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».