Alice Little τη λένε και είναι μια γυναίκα που έγινε γνωστή ως η «πιο ακριβοπληρωμένη ιερόδουλη των ΗΠΑ». Και τώρα μηνύει την πολιτεία της Νεβάδα, λέγοντας ότι το κλείσιμο των οίκων ανοχής την έπληξε ανεπανόρθωτα.

Η μήνυση της Little ήρθε μετά τις δηλώσεις του κυβερνήτη της πολιτείας, Steve Sisolak, ο οποίος εξαίρεσε τους οίκους ανοχής από τα καταστήματα «κοντινής επαφής» που επέτρεψε να ανεβάσουν ρολά τον Μάιο, όσο η Νεβάδα επανερχόταν κάπως στην κανονικότητα.

«Η απόφαση του κυβερνήτη να κρατήσει κλειστούς τους οίκους ανοχής είναι κατάφωρη διάκριση κατά των νόμιμων σεξεργατών της Νεβάδα», ισχυρίζεται η 30χρονη γυναίκα σε ανακοινωθέν.

Η ιρλανδικής καταγωγής κοκκινομάλλα εργαζόταν για οίκο ανοχής που έκλεισε τις πόρτες του τον Μάρτιο, στο γενικό lockdown της πολιτείας.

Σύμφωνα μάλιστα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Irish Central», η Little καθάριζε γύρω στο 1 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

Στη μήνυση που κατέθεσε στις 30 Οκτωβρίου, η Little ισχυρίζεται ότι οι ιερόδουλες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες από το lockdown της Νεβάδα, η οποία είναι και η μόνη πολιτεία όπου είναι νόμιμη η πορνεία.

«Ο κυβερνήτης της Νεβάδα κράτησε αδίκως κλειστούς τους νόμιμους οίκους ανοχής, την ίδια ώρα που επέτρεψε το άνοιγμα των άλλων επιχειρήσεων με στενή επαφή, όπως τα μασατζίδικα, τα σπα και τα κέντρα αισθητικής», τονίζεται στο νομικό έγγραφο.

Για τον κυβερνήτη πάντως η πορνεία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα. «Σίγουρα θα πρέπει να δούμε πρώτα πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο τους πριν δούμε πώς θα επιστρέψει ο κόσμος στους οίκους ανοχής», δήλωσε ο Sisolak στο «Nevada Independent» λίγες μέρες πριν τη μήνυση.