«Θεία ευκαιρία» έφτασε να αποκαλέσει το θρυλικό supermodel την πανδημία, ώστε να ακουστούν οι θέσεις όσων αρνούνται τα εμβόλια. Η Elle Macpherson διατηρεί δεσμό με τον άνθρωπο που έσπειρε στην κοινωνία τον αντιεμβολιαστικό πυρετό, τον διαβόητο Andrew Wakefield, που συσχέτισε με πλαστή μελέτη τον εμβολιασμό με τον αυτισμό και άφησε κληρονομιά όλους αυτούς τους αρνητές των εμβολίων.

Παρά το γεγονός ότι έχασε την άδειά του και οι μελέτες του έχουν διαψευστεί από τους κορυφαίους επιστημονικούς και υγειονομικούς θεσμούς του πλανήτη, ο Wakefield δεν έχει σταματήσει να προωθεί τη φαρμακερή ρητορεία του.

Και τώρα έχει έναν νέο σύμμαχο στο πλευρό του, το μοντέλο από την Αυστραλία. Η Macpherson εμφανίστηκε σε βίντεο δίπλα στον Wakefield, σε προωθητικό υλικό του τελευταίου για τη νέα ταινία του.

Άλλη μια προπαγανδιστική ταινία κατά του εμβολιασμού δηλαδή που βρήκε πρόσφατα διανομή στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο πλευρό του, μπροστά σε ακροατήριο στη Βόρεια Καρολίνα, η Macpherson χαρακτήρισε «θεία ευκαιρία» την πανδημία για να ακουστεί ο ακραία αντιεπιστημονικός λόγος του καλού της: «για μένα, είναι θεία ευκαιρία, καθώς τώρα ο εμβολιασμός και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι στα χείλη όλων».

Ήταν η πρώτη φορά που το 56χρονο πρώην μοντέλο παραδέχτηκε και τη σχέση τους, αλλά και την υποστήριξη στον «ακτιβισμό» του 64χρονου συντρόφου της.

Η ίδια δήλωσε μάλιστα πως η πρώτη φορά που άκουσε γι’ αυτόν ήταν το 1998, τη χρονιά που κυκλοφόρησε δηλαδή την «πειραγμένη» μελέτη του όπου είχε βρει υποτίθεται ότι 12 παιδιά που είχαν εμβολιαστεί με το MMR (ερυθρά, ιλαρά, παρωτίτιδα) είχαν εμφανίσει αυτισμό.

Μετά τον σάλο και το στίγμα για την πλαστή μελέτη, ο Βρετανός Wakefield μετακόμισε στην Αμερική, όπου επανεφηύρε τον εαυτό του ως ερευνητής και κινηματογραφιστής πια, συνεχίζοντας τους παρανοϊκούς και αστήρικτους ισχυρισμούς του.

Ο Wakefield δεν πιστεύει φυσικά στον κορονοϊό. «WuFlu» τον λέει, γρίπη της Γουχάν δηλαδή. Λέει επίσης πως ο φόρος αίματος της πανδημίας «είναι παρατραβηγμένος» και πως όλα λίγο πολύ «βασίζονται σε μια πλάνη».

Παρά το γεγονός ότι στη Βρετανία δεν θέλουν να τον δουν, στις ΗΠΑ έχει ξεπηδήσει σωστή διασημότητα…