Η αστυνομία της πολιτείας Βικτόρια στην Αυστραλία σπεύδει να υπερασπιστεί έναν αστυνομικό που καταγράφηκε σε βίντεο να κλοτσά μια έφηβη κοπέλα στο στομάχι. Η αστυνομία κλήθηκε σε παραλία αυτό το Σαββατοκύριακο μετά τις καταγγελίες για δύο έφηβες κοπέλες που ήταν εκτός ελέγχου και προκαλούσαν αναταραχή.

Φτάνοντας, ο αστυνομικός είπε στα κορίτσια να ηρεμήσουν, μία από αυτές ωστόσο άρχισε να τον βρίζει και «κινήθηκε απειλητικά εναντίον του», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας News.com.au, η οποία αναφέρει πως τα κορίτσια ήταν μεθυσμένα και επιθετικά.

Τρίτος άνθρωπος κατέγραψε τη στιγμή που ο αστυνομικός, «θέλοντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη γυναίκα που κινήθηκε εναντίον του», κατά το ρεπορτάζ, την κλοτσά στο στομάχι.

Ο κόσμος διχάστηκε στα κοινωνικά μέσα, με άλλους να υπερασπίζονται την πράξη του αστυνομικού και άλλους να σημειώνουν πως ήταν απλώς ένα μικρό κορίτσι.

Σε ανακοινωθέν της στις 23 Νοεμβρίου, η αστυνομία της πολιτείας στέκεται στο πλευρό του οργάνου: «Ένα από τα κορίτσια πλησίασε έναν αστυνομικό με απειλητικό τρόπο. Δεν σταμάτησε όταν της το ζήτησε. Η δράση που μεταχειρίστηκε ο αστυνομικός κρίνεται κατάλληλη, αναφορικά με την επιθετική συμπεριφορά της γυναίκας».

Η αστυνομία της Βικτόρια επιβεβαίωσε ότι τα δύο κορίτσια ήταν 16 ετών.

«Οι δύο 16χρονες συνελήφθησαν για τη μεθυσμένη συμπεριφορά τους και αφέθηκαν ελεύθερες στη φροντίδα των γονιών τους», γράφει στο ανακοινωθέν, προσθέτοντας πως δεν ανέχεται καμία αντικοινωνική συμπεριφορά…