Στη νέα κυβέρνηση των Παλαιστινίων, που θα απαρτίζεται από ανεξάρτητες προσωπικότητες, θα οριστεί επικεφαλής ο τωρινός πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Ράμι Χαμντάλα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια ενημερωμένη πηγή.

«Η κυβέρνηση είναι σχεδόν έτοιμη και ο Ράμι Χαμντάλα θα είναι ο πρωθυπουργός» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή που πρόσκειται στις συζητήσεις μεταξύ του κινήματος της Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και της ισλαμικής Χαμάς.

«Ο πρόεδρος Αμπάς ενημέρωσε χθες (Τετάρτη) τον Χαμντάλα ότι θα οριστεί επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας» προσέθεσε.

Ένας σύμβουλος του επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγε, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε «προτείνει κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ο Αμπού Μάζεν (ο Μαχμούντ Αμπάς) να μην τεθεί επικεφαλής στην επόμενη κυβέρνηση και να ορίσει κάποιον άλλον».

«Το κίνημα επιβεβαίωσε ότι δεν προέβαλε καμία ένσταση» υπογράμμισε αυτός ο σύμβουλος, ο Μπάσεμ Νάιμ, ο οποίος προσέθεσε ότι ο υπεύθυνος της Φάταχ, που την εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις με την Χαμάς, ο Άζαμ αλ Άχμαντ, αναμένεται στην Γάζα από την Κυριακή για να οριστικοποιήσει τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής του στη Γάζα, ο Άζαμ αλ Άχμαντ είχε επιβεβαιώσει την 13η Μαΐου ότι η μεταβατική αυτή κυβέρνηση θα συσταθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, έως την 28η Μαΐου.