Μια ανάσα πριν κλείσουν οι κάλπες και εξαχθούν τα πρώτα αποτελέσματα τα αμερικανικά ΜΜΕ δίνουν στη δημοσιότητα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των exit polls και κυρίως τι ήταν αυτό που καθόρισε την ψήφο των αμερικανών.

Η οικονομία είναι το σημαντικότερο ζήτημα για τους ψηφοφόρους στις αμερικανικές εκλογές του 2020. Ένας στους τρεις ψηφοφόρους ψήφισε με γνώμονα την οικονομία και ένας στους πέντε ψήφισε με γνώμονα τις φυλετικές ανισότητες, σύμφωνα με το CNN.

Περίπου 1 στους 10 ψηφοφόρους δηλώνει ότι τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος και η ασφάλεια, ενώ ένας στους 10 ψηφίζει για την πολιτική υγειονομικής περίθαλψης.

Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους λένε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πιο σημαντική από την ανοικοδόμηση της οικονομίας.

Το εκλογικό σώμα είναι διχασμένο όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι μισοί περίπου ψηφοφόροι πιστεύουν ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο, ενώ οι άλλοι μισοί λένε το ακριβώς αντίθετο.

Περίπου τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020 συμφωνεί με την χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, ενώ περίπου 3 στους 10 θεωρούν ότι είναι προσωπική επιλογή.

Παράλληλα, επτά στους 10 Αμερικανούς λένε ότι είχαν αποφασίσει για την ψήφο τους πριν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το exit poll της εταιρείας δημοσκοπήσεων Edison που δημοσιοποίησε το Reuters. Εννέα στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ότι στην Πολιτεία τους θα καταμετρηθούν οι ψήφοι με ακρίβεια. Πέντε στους 10 θεωρούν ότι είναι πιο σημαντικό να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού ακόμα και αν πληγεί η οικονομία.