Γάλλος ιμάμης προειδοποιεί για τους εξτρεμιστές του Ισλάμ

«Μάρτυρας υπέρ της ελευθερίας ο καθηγητής Ιστορίας, γονείς ξυπνήστε το μέλλον σας βρίσκεται σε κίνδυνο»


ΚΟΣΜΟΣ
1:12
20/10/2020
Γάλλος ιμάμης προειδοποιεί για τους εξτρεμιστές του Ισλάμ
2
loading

Ένας Γάλλος ιμάμης δήλωσε ότι ο καθηγητής Ιστορίας που αποκεφαλίστηκε επειδή έδειξε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στους μαθητές της τάξης του, έγινε μάρτυρας υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και κάλεσε τα τεμένη στη Γαλλία να προσευχηθούν για τον καθηγητή την Παρασκευή.

Ο Ασέν Σαλγκουμί, ιμάμης στο τέμενος στο προάστιο Ντρανσί του Παρισιού, προειδοποίησε ενάντια σε ισλαμιστές εξτρεμιστές και κάλεσε τους γονείς να μην προάγουν το μίσος για τη Γαλλία.

Αφήνοντας λουλούδια έξω από το σχολείο στο προάστιο Κονφλάν Σεντ Ονορίν, όπου ο 47χρονος καθηγητής Σαμουέλ Πατί μέρα μεσημέρι την Παρασκευή δολοφονήθηκε από έναν 18χρονο Ισλαμιστή τσετσενικής καταγωγής, ο Σαλγκουμί, συνοδευόμενος από στελέχη της μουσουλμανικής κοινότητας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ήρθε η ώρα για τη μουσουλμανική κοινότητα να ξυπνήσει ενώπιον των κινδύνων του ισλαμικού εξτρεμισμού.

«(Ο καθηγητής) είναι ένας μάρτυρας υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και ένας σοφός άνδρας που δίδαξε ανοχή, πολιτισμό και σεβασμό στους άλλους», δήλωσε ο Σαλγκουμί, ο οποίος ως πρόεδρος της Διάσκεψης Ιμάμηδων της Γαλλίας καλεί τακτικά σε διαθρησκευτική ανοχή.

Πρόσθεσε πως οι μουσουλμανικές αρχές πρέπει να δουν τον αποκεφαλισμό ως ένα κάλεσμα για δράση.

«Επικεφαλής τεμενών, ιμάμηδες, γονείς, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ξυπνήστε, το μέλλον σας βρίσκεται σε κίνδυνο», είπε.

Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές στη Γαλλία είναι καλά οργανωμένοι, τόνισε, και ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν το νομικό σύστημα και πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν.

«Πρέπει να τερματίσουμε τη συζήτηση της θυματοποίησης. Όλοι έχουμε δικαιώματα στη Γαλλία, όπως όλοι οι άλλοι. Οι γονείς πρέπει να λένε στα παιδιά τους για το καλό που υπάρχει σε αυτήν τη δημοκρατία», είπε.

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο γαλλικό Ισλάμ, ο Σαλγκουμί είχε συναντήσεις με τον Γαλλο-μαροκινό ισλαμιστή μαχητή Αμπντελχακίμ Σεφριουί, δημιουργό ενός από τα βίντεο στα οποία ο πατέρας ενός κοριτσιού στο σχολείο κατηγορεί τον καθηγητή Σαμουέλ Πατί, ότι προσέβαλε το Ισλάμ.

Το 2010, καθώς η Γαλλία συζητούσε τη νομοθεσία σχετικά με την απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας, ο Σεφριουί είχε προσπαθήσει να απομακρύνει τον Χαλγκούμι από το τέμενος στο Ντρανσί και ο Σαλγκουμί είπε ότι είχε τεθεί υπό αστυνομική προστασία γιατί είχε δεχτεί απειλές θανάτου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Κρίτων

  Αποψέα κάπου κάνεις λογικά άλματα. Η Χ.Α. μάλλον ναζιστικό παρά ελληνκό μέτωπο ήταν. Δεν μπορείς να υμνείς τους εχθρούς της Ελλάδος και να θεωρείσαι υποστηρικτής της. Κάθε ακραίο φαινόμαινο πρέπει να εξαλείφεται. Όμως σωστά γίνεται με την Χ.Α. πρέπει να γίνει και με την άλλη πλευρά των ακραίων.

 2. avatar ΑΠΟΨΕΑΣ

  Αριστερός ράπερ ειρωνεύεται Χρυσή Αυγή. (Η Χρυσή Αυγή μπορεί να είχε ελαττώματα, αλλά ήταν μέτωπο του Ελληνισμού.) Η Χρυσή Αυγή τον δολοφονεί.

  Αριστερός Γάλλος σκιτσογράφος ειρωνεύεται Ισλάμ. Το Ισλάμ τον αποκεφαλίζει. Το έγκλημα αποδίδεται στην \"ισλαμοφοβία\" από πολλούς.

  Αναμφισβήτητος παραλληλισμός. Δύο ίσα εγκλήματα από δύο ίσα ακραίες οργανώσεις. Η πρώτη τιμωρείται με φυλάκιση, η δεύτερη συνεχίζει να προστατεύεται από το νόμο και να απολαμβάνει τη νομική προστασία μιας αξιοσέβαστης θρησκείας.

  Αναπόφευκτο Συμπέρασμα: Η Ε.Ε. προτιμάει το Ισλάμ από τον Ελληνισμό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει