Νίκησε ο Ερσίν Τατάρ στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στα Κατεχόμενα

Με ποσοστό 51,74% ο εκλεκτός του Ερντογάν επικράτησε του Μουσταφά Ακιντζί που έλαβε ποσοστό 48,26%


ΚΟΣΜΟΣ
20:12
18/10/2020
Νίκησε ο Ερσίν Τατάρ στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στα Κατεχόμενα
4
loading

Νικητής με ποσοστό 51,74% αναδείχθηκε στα κατεχόμενα ο εκλεκτός του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ, έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί, στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών» εκλογών.

Μέχρι τις 19:00 δεν επιτρεπόταν από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» η δημοσιοποίηση οποιωνδήποτε αποτελεσμάτων και προεκλογικών προγραμμάτων, παρά μόνο εκείνων που θα ανακοίνωνε το ίδιο.

Το προβάδισμα του Ερσίν Τατάρ είχε διαφανεί ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα καθώς 61,34% των καταμετρημένων ψήφων που άρχισε μετά το κλείσιμο των καλπών στις 18.00 στο ψευδοκράτος ο Μουσταφά Ακιντζί έμενε πίσω πίσω με 48,08% και ο Ερσίν Τατάρ προηγείται με 51,92%.

H ειδησεογραφική ιστοσελίδα Kıbrıs Postası μετέδωσε ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός και υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, κάλεσε τους ψηφοφόρους στα Κατεχόμενα να προσέλθουν στην κάλπη λέγοντας πως οι «εκλογές» είναι πολύ σημαντικές και εξ αυτού είναι σημαντική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην «εκλογική διαδικασία».

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να στείλουμε στον κόσμο ένα μήνυμα που να αντικατοπτρίζει την θέληση μας. Μέχρι σήμερα προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ποια είναι η σωστή απόφαση. Πρέπει να εκλέξουμε ένα πρόσωπο που να είναι πρόεδρος για όλους, ένα πρόσωπο που να είναι ενωτικό και συναινετικό», είπε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Τατάρ υπενθύμισε ότι υπήρξε ποσοστό συμμετοχής 58% στον πρώτο γύρο των «εκλογών» και σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό ήταν πολύ χαμηλό. Τονίζοντας ότι οι «προεδρικές εκλογές» δεν είναι «πρόωρες (βουλευτικές) εκλογές», κάλεσε το κοινό στην κάλπη και υπογράμμισε τη σημασία της μεγάλης προσέλευσης σε αυτές τις «εκλογές». Από την πλευρά του, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Genç Tv, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και ανεξάρτητος υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές», Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε να είναι μέρα περηφάνιας για την τουρκοκυπριακή «δημοκρατία και βούληση» η 18η Οκτωβρίου 2020.

Σε δηλώσεις μετά την άσκηση του δικαιώματος ο κ. Ακιντζί είπε: «Ξέρουμε ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία έγιναν γεγονότα τα οποία δεν έπρεπε να συμβούν και στα οποία αναφέρθηκα πολλές φορές αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σήμερα. Ξέρουμε ότι συνέβησαν γεγονότα που δεν έπρεπε να γίνουν, που δεν έπρεπε να συμβούν. Εύχομαι να μην ξανασυμβούν αυτά. Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω και μιαν ευχή μου. Η ευχή μου είναι η εξής: Όταν ως Τουρκοκύπριοι μια μέρα γυρίσουμε πίσω και κοιτάξουμε την 18η Οκτωβρίου 2020 εύχομαι να την θυμούνται ως μέρα περηφάνιας της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας και βούλησης. Εύχομαι να είναι για το καλό τα εκλογικά αποτελέσματα για την κοινότητά μας, το νησί μας και την περιοχή μας».

Ο κ. Ακιντζί ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να διεξαχθούν οι δύο γύροι των «προεδρικών εκλογών» στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, της «αστυνομίας», του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου», των επιτελείων των δύο υποψηφίων και των «πολιτών» που θα ψηφίσουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar A.Τ

  Μπορούν να επαίρονται ο σουλτάνος και ο αχυράνθρωπος του τόσο για την εκλογική νοθεία και κυρίως για την εισβολή και κατοχή μιας ανεξάρτητης χώρας όπως η ΚΥΠΡΙΑΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  Αυτά είναι τα εύσημα αχρείων ανθρωποειδών, όσον αφορά τους άμεσα ή έμεσα υποστηρικτές ή/και θαυμαστές τους, μάλλον ανάλογοι χαρακτηρισμοί τους συνοδεύουν.

 2. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ Τ.

  Μικρή η διαφορά της νίκης Τατάρ. Σχεδόν οι μισοί Τουρκοκύπριοι γυρίζουν τη πλάτη τους στην Άγκυρα και το Σουλτάνο (παρά τις γνωστές.....\"παρεμβατικές\" πρακτικές του τελευταίου στην εκλογική διαδικασία). Μια πολύ μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας!!

 3. avatar TreloKokori

  Θα έχει την ίδια κατάληξη....

 4. avatar Ταγιπ συστεμ από εδώ και πέρα

  Μετά τους Μογγολους να και οι ταταροι στην Κύπρο. Επόμενο ήταν αφού τον ψήφισαν οι έποικοι. Να δειτε τι θα ψηφίση σε μερικά χρόνια όλη αυτή η [...] που έχουν μαζέψει στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει