18
loading

Μια από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία του κορονοϊού είναι πως πρόκειται για δημιούργημα εργαστηρίων. Ακόμα και αυτή η θεωρία συνωμοσίας, ωστόσο, αποφεύγει (ή χρησιμοποιείται μόνο από εξαιρετικά ακραίες φωνές) να πει πως αυτό το δημιούργημα αφέθηκε επίτηδες ελεύθερο για να κάνει κακό στην ανθρωπότητα.

Και όμως. Κάποιες φορές η ίδια η πραγματικότητα είναι τόσο φρικτή που έρχεται να αφήσει πίσω της ακόμα και τις πιο ακραίες θεωρίες συνωμοσίας.

Μια τέτοια περίπτωση, για παράδειγμα, είναι αυτή του Σίρο Ίσι. Του «Ιάπωνα Μένγκελε» όπως έμεινε ιστορία. Του επιστήμονα (αν και στη δική του περίπτωση μάλλον αυτή η λέξη χρησιμοποιείται καταχρηστικά) που οποιαδήποτε αρρωστημένη σκέψη είχε την εφάρμοζε πειραματικά σε ανθρώπους. Λέγεται πως από τα χέρια του μαρτύρησαν πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Η «καριέρα» του ξεκίνησε στον Σινο- Ιαπωνικό πόλεμο για να φτάσει μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που η νίκη των συμμάχων πρόλαβε τα σχέδια του τα οποία αν τα εκπλήρωνε θα έκαναν τις δυο ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι να μοιάζουν με… απλό βομβαρδισμό.

Ο Σίρο Ίσι και η «Μονάδα 731»

Στις 25 Ιουνίου 1892 στη Σιμπαγιάμα της Ιαπωνίας, γεννιέται ο Σίρο Ίσι. Ο άνθρωπος που θα έμενε στην ιστορία ως ο διοικητής της «Μονάδας 731» και θα γινόταν συνώνυμο της φρίκης και του αποτροπιασμού.

Ο Σίρο Ίσι σπούδασε ιατρική και ταυτόχρονα κατατάχθηκε στον ιαπωνικό στρατό. Ο Ίσι ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως ιατρός στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου καταξιώθηκε στη χειρουργική. Στη συνέχεια ειδικεύθηκε στη μικροβιολογία. Με τον Σινο- ιαπωνικό πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να πλησιάζει επικίνδυνα ο Σίρο Ίσι βρήκε πρόσφορο έδαφος για να βγάλει από μέσα του όλη τη κτηνωδία που είχε.

Κατάφερε και μέσω τρίτων πήρε την άδεια του αυτοκράτορα Χιροχίτο ώστε να φτιάξει ένα εργαστήριο στο οποίο ο Σίρο με πειράματα θα προσπαθούσε να βρει το πιο αποτελεσματικό όπλο. Ένα βιοχημικό όπλο.

Το «εργαστήρι» αυτό στήθηκε στην περιοχή Πινγκφάνγκ της πόλης Χαρμπίν στην πολιτεία της Μαντσουκουό. Σήμερα είναι τμήμα της βορειοανατολικής Κίνας, τότε ήταν κατεχόμενο έδαφος.  Η επίσημη ονομασία της «Μονάδας 731» ήταν Τμήμα Πρόληψης Επιδημιών και Καθαρισμού Υδάτων του στρατού Κουαντούνγκ. Θα έμενε, ωστόσο, στην ιστορία ως το «Ιαπωνικό Άουσβιτς».

Τα φρικτά πειράματα που δεν τα χωράει ανθρώπου νους

Από τότε που η «Μονάδα 731» άρχισε τα πειράματα οι λιγοστοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έβλεπαν καθημερινά στρατιωτικά φορτηγά να μπαίνουν σε αυτή, φορτωμένα με «κούτσουρα» τα οποία ήταν πάνω σε ψάθινα στρώματα, σκεπασμένα με κουβέρτες.

Τα «κούτσουρα» ήταν άνθρωποι. Συνήθως κινέζοι (αλλά και Μόγγολοι ή Κορεάτες) που συλλαμβάνονταν χωρίς λόγο και χωρίς να δίδεται κάποια εξήγηση. Απλά για να χρησιμοποιηθούν ως πειραματόζωα. Υπολογίζεται πως σε καθημερινή βάση συλλαμβάνονταν περίπου 500 κινέζοι (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) όση δηλαδή ήταν και η χωρητικότητα της «Μονάδας 731».

Βασικός στόχος των πειραμάτων ήταν να βρεθεί το απόλυτο βιοχημικό όπλο προκειμένου με τη μορφή κάποιου ιού να εξολοθρεύσει ολόκληρους πληθυσμούς. Και ο στρατηγός Σίρο Ίσι δεν υπολόγισε τίποτα μπροστά σε αυτή την προοπτική.

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις τα νούμερα που έγιναν γνωστά μπορεί να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Είναι δεδομένο πάντως πως τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι μολύνθηκαν με θανατηφόρες ασθένειες όπως πανούκλα προκειμένου να βρεθεί το πιο αποτελεσματικό στέλεχος του ιού. Υποβλήθηκαν σε αφαιρέσεις οργάνων χωρίς αναισθητικό διότι κάτι τέτοιο θα… επηρέαζε τη λειτουργία του οργανισμού.

Ακρωτηριάστηκαν για να δουν οι «επιστήμονες» πως αντιδρά το σώμα και πόσο αίμα χάνει. Κάποιοι γδάρθηκαν ζωντανοί ενώ κάποιοι άλλοι αφέθηκαν γυμνοί στο απόλυτο ψύχος (με θερμοκρασίες που έφταναν ακόμα και τους -40 βαθμούς κελσίου) για να διαπιστωθούν τα όρια του ανθρώπινου οργανισμού. Τους προκαλούσαν επίτηδες διάφορες μολύνσεις σε τραύματα για να μελετήσουν τα συμπτώματα της γάγγραινας.

Οι «επιστήμονες» έδεναν σε πασσάλους τα θύματα τους και σε κοντινή απόσταση τοποθετούσαν βόμβες. Μετά από τις εκρήξεις, εξέταζαν όσους είχαν επιζήσει για να δουν ποια θα είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τέτοιου είδους τραύματα. Φλογοβόλα δοκιμάστηκαν πάνω σε ζωντανούς ανθρώπους.

Προκλήθηκαν επιδημίες στην Κίνα που χρησιμοποιούσαν ως κομιστές ασθενειών (πανώλη, ευλογιά, χολέρα και άλλες) μολυσμένους ψύλλους που εισέβαλαν στις πόλεις και τις σάρωναν. Υπολογίζεται πως πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν σε τέτοιου είδους πειράματα.

Έφτιαχναν βόμβες βακτηρίων τις οποίες έριχναν από βομβαρδιστικά αεροπλάνα σε πόλεις και χωριά. Μόλυναν το νερό γειτονικών περιοχών και έδιναν γλυκά με άνθρακα σε ανυποψίαστα και πεινασμένα παιδάκια.

Αφού έκοβαν χέρια ή πόδια από τα θύματά τους στη συνέχεια τα «κολλούσαν» στο αντίθετο σημείο (έβαζαν τα πόδια στη θέση των χεριών και αντίστροφα) για να δουν την αντίδραση του σώματος.

Έβαζαν κρατούμενους να βιάζουν γυναίκες για να μένουν αυτές έγκυες ώστε να τους παίρνουν τα έμβρυα και να κάνουν πειράματα. Άλλοι κρατούμενοι αναγκάζονταν να κάνουν σεξ με γυναίκες τις οποίες είχαν μολύνει με σύφιλη!

Αφαιρέθηκαν νεφροί, μέρη των πνευμόνων, έντερα, μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί πόσο διάστημα μπορεί να ζήσει κανείς χωρίς αυτά. Από κάποιους ανθρώπους αφαιρέθηκε το στομάχι προκειμένου ο οισοφάγος να συνδεθεί με τα έντερα και να δουν οι «επιστήμονες» αν μπορούν να λειτουργήσουν έτσι.

Οι μόνοι αιχμάλωτοι που έφευγαν ζωντανοί από τη «Μονάδα 731» ήταν όσοι είχαν μολυνθεί με ασθένειες και θα πέθαιναν λίγες ημέρες αργότερα, αφού πρώτα είχαν κολλήσει άλλους ανθρώπους…

Οι «Ανθισμένες Κερασιές», η συμφωνία με τις ΗΠΑ και το τέλος του Σίρο Ίσι

Τα ίδια, πάνω κάτω, πειράματα έκανε και ο «Άγγελος του Θανάτου», ο ναζι Γιόζεφ Μένγκελε, μόνο που ο Ίσι τα ξεκίνησε πρώτος και ο Ιάπωνας ήθελε να το πάει και ένα βήμα παραπάνω.

Ο Ιάπωνας είχε καταστρώσει ένα σχέδιο για ρίψη βιολογικών όπλων στην Καλιφόρνια τον Σεπτέμβριο του 1945, η επονομαζόμενη και επιχείρηση «Ανθισμένες Κερασιές» που αν τελικά το είχε καταφέρει σήμερα θα μιλούσαμε για εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές χαμένες. Οι Αμερικανοί, όμως, πρόλαβαν να κάνουν το δικό τους έγκλημα πολέμου με τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και έτσι ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε με την παράδοση της Ιαπωνίας στις 2 Σεπτεμβρίου 1945.

Ο αυτοκράτορας Χιροχίτο έδωσε εντολή να καταστραφούν οποιαδήποτε στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της χώρας σε σχέση με τη «Μονάδα 731». Ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία και 400 Κινέζοι φυλακισμένοι, που εκτελέστηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Με τη λήξη του πολέμου ο Ίσι παραδόθηκε στους Αμερικάνους, αποφεύγοντας τη σύλληψη από τους Σοβιετικούς. Οι Αμερικανοί που ήδη ήξεραν ποιον έχουν στα χέρια τους του χάρισαν την ελευθερία του με αντάλλαγμα να συνεργαστεί μαζί τους.  Το 1947 ο στρατηγός Μακάρθουρ, ο οποίος θεωρείται από τους σπουδαιότερους στρατηγούς των ΗΠΑ κατά τον 20ο αιώνα δήλωνε: «Πρόσθετα δεδομένα, ίσως κάποιες πληροφορίες από τον Ίσι, πιθανώς μπορούν να αποκτηθούν πληροφορώντας τους εμπλεκόμενους Ιάπωνες ότι τα στοιχεία θα διαφυλαχθούν από μυστικές υπηρεσίες και δεν θα χρησιμοποιηθούν ως αποδείξεις εγκλημάτων πολέμου».

Οι Αμερικάνοι που απειλούνταν από τους Σοβιετικούς, ήθελαν να αναπτύξουν τα δικά τους βιοχημικά όπλα και οι έρευνες των Ιαπώνων θεωρήθηκαν πληροφορίες ανεκτίμητης αξίας.

Την ίδια τύχη είχαν και άλλοι επιστήμονες της Μονάδας 731, όπως ο υπαρχηγός Μασάτζι Κιτάνο. Έτσι δεν τιμωρήθηκε κανείς από τους επιστήμονες που δολοφόνησαν χιλιάδες αθώους. Ο Σίρο Ίσι πέθανε στις 9 Οκτωβρίου του 1959 στο Τόκιο, σε ηλικία 67 ετών, χωρίς να περάσει ούτε μία μέρα στη φυλακή...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. εδω που τα λεμε, αρκετα απο τα πειραματα τους, αν εξαιρεσουμε βεβαια καποια που εγιναν λογω καθαρα σαδιστικων συμπεριφορων οπως γδαρσιμο και καψιμο με φλογοβολο, θα μπορουσαν να αποδεχθουν σωτηρια σε χιλιαδες ανθρωπους ειτε στρατιωτες, ειτε ασθενεις. πχ αντιμετωπιση γαγγραινας, κρυου κτλ. οχι οτι βεβαια τα εγκρινω, οπως κανεις δεν θα τα εγκρινε, αλλα δειτε πως αντιμετωπιζονται οι ασθενεις απο τροχαια ατυχηματα ή απο καρκινο οπου τους αφαιρουνται ολοκληρα οργανα και ψαχνουν τροπους πως να επιμυκηνουν την ζωη τους. Καποια απο τα αποτελεσματα αυτων των πειραματων, ήδη εφαρμοζονται στις κατηγοριες ασθενων που ειπα.

  1. avatar ανθρωπος στη γη

   κανενας δεν εχη δικαιωμα να κανη απανθρωπα πειραματα να το παιζη θεος να θελη ν\'αφανιση την ανθρωποτητα.ο ιπποκρατης εσωσε την αθηνα απο την χολερα δεν εκανε πειραματα να δη τ\'αποτελεσματα ο διοσκουριδης εφτιαχνε φαρμακα να σωζη ζωες οχι φαρμακια να εξολοθρευη αθωους.!

 2. avatar Antiper

  Ναι εντάξει, καλά όλα αυτά, αλλά βγάζουν τα HONDA ρε παιδιά...
  αθώοι!

 3. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Ο φασισμός είναι από μόνος του αρρώστια. Και φυσικά οι ΗΠΑ άφησαν ελεύθερο το συγκεκριμένο εγκληματία

  1. avatar Φίλος

   Χαζομάρες και ασχετοσύνη...

  2. avatar φραγκοφονιας κομμουνιστης

   και που να δεις ποσο καλα περνουσαν στα γκουλαγκ οι ατιθασοι συντροφοι.
   ο κομμουνισμος εινι πνευματικη ψωρα

 4. avatar όΝΤΩς

  Κάπου τυχαία (δυστυχώς δεν θυμάμαι πού) είχα διαβάσει ότι έγινε μια έρευνα για το ποιος λαός δεν έχει συνείδηση. Πρώτοι είχαν βγει οι Ιάπωνες και ακολουθούσαν οι Γερμανοί. Θυμάμαι ότι τότε ένιωσα έκπληξη, δεν το περίμενα. Στην συνέχεια το έψαξα λίγο και κατάλαβα το γιατί. Και για τους Ιάπωνες και για τους Γερμανούς.

  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

   Τυχαίο ότι σε αυτές τις χώρες έχουν υπάρξει ισχυρά εθνικιστικα κινήματα;;

 5. avatar SCULLYXL5

  ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!!ΟΥΤΕ Ο ΤΖΕΝΓΚΙΣ ΧΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ!!!

 6. avatar Χαλκιδέος

  Διαβάζοντας το άρθρο, πολλές φορές μου ερχόντουσαν σαν εικόνες στο μυαλό μου οι κτηνωδίες (ποιος άλλος ένιωσε το ίδιο με εμένα;) και κόντεψα να ξεράσω!!!
  Ευτυχώς οι σημερινοί Ιάπωνες δεν θυμίζουν σε τίποτα τη φρίκη του παρελθόντος, πρέπει να είναι απ\' τους ανθρώπους που προσφέρουν πιο πολλά από κάθε άλλους στον πλανήτη: τεχνολογία, επιστημονικές έρευνες, νέες ανακαλύψεις, βιομηχανία, ρομποτική, κ.α.
  Το μόνο που πιστεύω ότι πρέπει να βελτιώσουν, είναι η αντιμετώπιση της γυναίκας ως κατώτερο ον σε ορισμένες περιπτώσεις (δηλ. έχω ακούσει για διευθυντές σε επιχειρήσεις που τους ζητάνε να ντύνονται με συγκεκριμένα ρούχα κι όχι όπως θέλουν εκείνες για να μην απολυθούν)

  1. avatar ολαενα

   σκεψου το πολυ απλο για να καταλαβεις τι σανο σου σερβιρουν και τρως. αν ηταν αληθεια ολα αυτα περι βιολογικων οπλων μαζικης κατστροφης θα πεθαιναν πρωτα οι κατασκευαστες με τις οικογενειες τους και μετα οι εχθροι.μην πιστευετε σε ψεκασμους μονο σε ψεκασμενους

 7. avatar Loigor

  Οι αμερικανοί δώσαν ασυλία σε αυτά τα κτήνη διότι πήραν τα αποτελέσματα των αποτρόπαιων αυτών πειραμάτων χωρίς να χρειαστεί να τα κάνουν οι ίδιοι. Κατι αντίστοιχο με το operation paper clip της Αμερικής

 8. avatar Μαυρος Ιππότης

  Υπάρχη και ταινία κινεζική απαγορευμένη που έχει διαφορά από αυτά τα πειράματα.

 9. avatar Geralt Of Rivia

  Για να βλέπουν μερικοί που νομίζουν πως Ιαπωνία σημαίνει απλά άνιμε τεχνολογία και κουλτούρα.
  Οι άνθρωποι είναι οι πιο κομπλεξικοί σε όλο τον πλανήτη. Είχαν κατασφάξει την μισή Ασία και έχουν καταφέρει να τους πείσουν όλους πως αυτοί είναι τα θύματα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, εξαιτίας των 2 ατομικών βομβών. Δεν έχουν μετανοήσει για κανένα από τα αναρίθμητα εγκλήματα πολέμου που έχουν κάνει, ούτε και και έχουν ζητήσει και συγνώμη από κανέναν. Αυτή η χώρα έπρεπε να έχει σβηστεί από τον χάρτη προς παραδειγματισμό, οποιουδήποτε άλλου ξαναεπιχειρήσει τα ίδια, αλλά γίνανε μαριονέττα των ΗΠΑ και όλα τους συγχωρέθηκαν.

  1. avatar συμφωνώ

   μαζί με τη Γερμανία που θα έπρεπε να μοιράσουν τα αδάφη της στους γείτονες της

  2. avatar uuu.

   θα συμφωνήσω απολυτα με εσένα!!!Σκληρος λαος...Απανθροπος.Οι Κινεζοι στην Μανζουρια πέρασαν τα πανδινα!!!Οι Κροάτες και Φιλιππινέζοι τα ιδια!!Και ας μην συζητήσουμε τι πέρασαν και οι Αμερικανοί, Βρετανοί και Αυστραλοί αιχμάλωτοι.

   1. avatar Φίλος

    Πες και για αυτά που πέρασαν και άλλοι στα χέρια Άγγλων, Αμερικανών, Γάλλων κλπ. Η αποικιοκρατια και οι εισβολές δεν ξεχνιούνται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...