Ακόμα 248 κρούσματα του νέου κορονοϊού κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο οι αρχές της Νότιας Κορέας, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται πλέον σε 19.947.

Ο ημερήσιος αριθμός παρέμεινε κάτω από τα 300 κρούσματα, όμως οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται κατά τριψήφιο αριθμό ανά 24 ώρες από τη 14η Αυγούστου.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στις τελευταίες 18 ημέρες έχει φθάσει τα 5.177, εξαιτίας εστιών στη Σεούλ και στην περιβάλλουσα επαρχία Κιόνγκι, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Η ιχνηλάτηση των μολύνσεων έδειξε πως η διασπορά οφειλόταν σε λειτουργίες μιας πρεσβυτεριανής εκκλησίας στη Σεούλ και τη μαζική διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας την 15η Αυγούστου στην οποία πήραν μέρος συντηρητικοί πολιτικοί, οργανώσεις πολιτών και μέλη της εκκλησιαστικής οργάνωσης.

Από τα νέα κρούσματα, τα 91 είναι κάτοικοι της Σεούλ, 79 διαμένουν στην επαρχία Κιόνγκι, ενώ δέκα επιβεβαιώθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Άλλος ένας ασθενής υπέκυψε στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη Νότια Κορέα να φθάνει τους 324 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται στο 1,63%.

Στον αντίποδα, 70 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν πλήρως και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με τον αριθμό των ανθρώπων που θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν να φθάνει τους 14.973. Ο δείκτης αποκατάστασης ανέρχεται στο 75,06%.

Από την 3η Ιανουαρίου, οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν διενεργήσει τεστ σε 1,93 εκατ. ανθρώπους.