«Δεν τίθεται θέμα δικής μας απόφασης. Πρόκειται για διοικητική απόφαση», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ, ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Φατίχ Γιαγμούρ, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών, ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter έγινε μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνηση Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι θεωρεί πως ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter στην Τουρκία «δεν θα έχει διάρκεια» και σημείωσε: «ναι μεν δεν είναι καλό για την εικόνα της Τουρκίας, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην κάνει και τίποτα όταν υπάρχει παραβίαση του δικαίου».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ επισήμανε ότι «το Twitter πρέπει να δείξει σεβασμό στην προσωπική ζωή».

Στο μεταξύ, άγνωστα παραμένουν τα νομικά αίτια της απαγόρευσης. Τα μέσα ενημέρωσης μιλούν για προσφυγή γυναίκας από τη Σαμψούντα επειδή κυκλοφόρησε, μέσω του Twitter, στο διαδίκτυο πορνογραφική εικόνα με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για την ίδια.