Cercal House το λένε και είναι φωλιασμένο μέσα σε μια πλαγιά της περιφέρειας Αλεντέζου, που εκτείνεται από τα κεντρικά ως τα νότια της Πορτογαλίας.

Εξοχικό είναι και δανείζεται το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ιδίωμα της περιοχής, περνώντας το ωστόσο στη σημερινή εποχή.

Η λευκή πρόσοψη και οι καθαρές γραμμές δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση με το τοπίο, ενώ η μινιμαλιστική αισθητική διαπνέει και το εσωτερικό, αφήνοντας «βασιλιά» το φυσικό περιβάλλον.

Η συνεχής παρουσία του εκτυφλωτικού ηλιακού φωτός χαρίζει μια αιθέρια αύρα στο σπίτι.

Η καρδιά του είναι ο μεγάλος κεντρικός χώρος, οι μπαλκονόπορτες του οποίου αποσύρονται πλήρως καταργώντας έτσι τα όρια εσωτερικού και εξωτερικού.

Το γραφείο Atelier Data έδωσε στους ιδιοκτήτες αυτό ακριβώς που ονειρεύονταν για τις διακοπές τους…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.