Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 101 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμού σημαντικά αυξημένου από τα 68 για τα οποία έκανε λόγο μία ημέρα νωρίτερα, διευκρινίζοντας ότι τα 89 διαγνώστηκαν στη Σιντζιάνγκ (βορειοδυτικά), 1 στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, ενώ 3 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια. Τα υπόλοιπα οκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Οι κινεζικές υγειονομικές έκαναν επίσης λόγο για τον εντοπισμό 27 ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, έναντι 34 μία ημέρα νωρίτερα. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στον απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σημείωσε ακόμη το υπουργείο.

Στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 482 ασθενείς, οι 25 σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Στον αντίποδα, συνολικά 78.944 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.060 κρουσμάτων μόλυνσης.

Βραζιλία: 921 θάνατοι λόγω COVID-19, 40.816 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 921 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 40.816 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 88.539 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί, κατά τα επίσημα δεδομένα, που μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας χαρακτηρίζει πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, ελλείψει επαρκούς αριθμού τεστ.

Μεξικό: 854 θάνατοι, 7.208 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε άλλους 854 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 7.208 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 44.876 νεκρούς επί συνόλου 402.697 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Τα ίδια δεδομένα δημοσιοποίησε λίγη ώρα νωρίτερα το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, που συγκεντρώνει και αναρτά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει για την πανδημία στοιχεία για την εξέλιξη της παγκοσμίως.

Το Μεξικό καταλαμβάνει την τέταρτη θέση της τραγικής διεθνούς κατάταξης των χωρών με τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα, με δεδομένο ότι δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε επαρκή αριθμό εργαστηριακών εξετάσεων.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 9.000 οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19, η ισχύς των μέτρων περιορισμού παρατείνεται

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε χθες Τρίτη την παράταση «ως την 30ή Αυγούστου» της ισχύος των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, με τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 να ξεπερνά τους 9.000.

«Οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι δύσκολες (…) Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων επόμενων εβδομάδων, πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να προστατευθούμε», τόνισε ο Ντούκε κατά τη διάρκεια του καθημερινού διαγγέλματός του προς τους πολίτες.

Η παράταση της ισχύος των μέτρων περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ την 25η Μαρτίου, ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα προτού αρθούν, την 1η Αυγούστου.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 297 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 9.074 από την 6η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα. Ανέφερε παράλληλα ότι το ίδιο διάστημα διαγνώστηκαν 10.284 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται έτσι σε 267.385.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται πέμπτη στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού και τη Χιλή.

Η πρωτεύουσα, η Μπογοτά των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελεί επίκεντρο της κρίσης στη χώρα των Άνδεων, καθώς σε αυτή συγκεντρώνεται το 34% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης.

Η κυβέρνηση μολαταύτα διαβεβαιώνει ότι η πανδημία θα εισέλθει προσεχώς σε φάση «αποκλιμάκωσης».

Μέχρι τότε τα μέτρα περιορισμού θα παραμείνουν σε ισχύ, αν και θα υπάρχουν διαφορές, ανάλογα με τα επίπεδα εξάπλωσης, κατά δήμο. Οι συναθροίσεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων συνεχίζουν όμως να απαγορεύονται παντού, τόνισε ο δεξιός πρόεδρος της Κολομβίας.

Βιετνάμ: 8 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Ντα Ναν

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν άλλα οκτώ κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα οποία συνδέονται με τρία νοσοκομεία στην πόλη Ντα Ναν, μαγνήτη για τους τουρίστες, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να φθάνει τους 30 συνολικά αφότου εντοπίστηκαν τα πρώτα, το Σαββατοκύριακο.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας τέθηκε ξανά σε συναγερμό το Σάββατο, αφού επιβεβαιώθηκαν κρούσματα στη Ντα Ναν. Επρόκειτο για τις πρώτες περιπτώσεις μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα από τον Απρίλιο.

Συνολικά, οι αρχές του Βιετνάμ έχουν καταγράψει 446 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, πάντως κανέναν θάνατο ως εδώ εξαιτίας της COVID-19. Περί το 83% των ασθενών που μολύνθηκαν έχουν αποθεραπευθεί πλήρως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.