Ινδία: 14χρονες ανακάλυψαν αστεροειδή που μπορεί να περάσει κοντά στη Γη σε… 1 εκατομμύριο χρόνια

«Ανυπομονώ πότε θα έχουμε την ευκαιρία να τον ονοματίσουμε»


ΚΟΣΜΟΣ
1:21
28/07/2020
Ινδία: 14χρονες ανακάλυψαν αστεροειδή που μπορεί να περάσει κοντά στη Γη σε... 1 εκατομμύριο χρόνια
2
loading

Δύο Ινδές έφηβες ανακάλυψαν έναν αστεροειδή που κατευθύνεται προς τη Γη, αναλύοντας τις εικόνες από ένα τηλεσκόπιο του Πανεπιστημίου της Χαβάης, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο διαστημικής εκπαίδευσης της Ινδίας.

Ο αστεροειδής βρίσκεται τώρα κοντά στον πλανήτη Άρη και λόγω της τροχιάς του εκτιμάται ότι θα βρεθεί στην πορεία της Γης σε περίπου 1 εκατομμύριο χρόνια, ανέφερε η SPACE India, το ιδιωτικό ινστιτούτο όπου εκπαιδεύονται οι δύο 14χρονες. «Ανυπομονώ (…) πότε θα έχουμε την ευκαιρία να ονοματίσουμε τον αστεροειδή», είπε η Βαϊντέχι Βεκαρίγια, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να γίνει αστροναύτισσα, όταν μεγαλώσει.

Ο αστεροειδής, που προς το παρόν αποκαλείται HLV2514, μπορεί να «βαφτιστεί» επισήμως μόνο αφού η NASA επιβεβαιώσει την τροχιά του, είπε μια εκπρόσωπος της SPACE India.

Η Ραντίκα Λαχάνι, η άλλη μαθήτρια, είπε ότι μελετά πολύ. «Δεν έχω ούτε τηλεόραση στο σπίτι, για να επικεντρωθώ στις σπουδές μου», τόνισε.

Οι αστεροειδείς και οι κομήτες ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για τη Γη. Κάθε χρόνο οι επιστήμονες ανακαλύπτουν χιλιάδες από αυτούς. Το 2013, ένας αστεροειδής βαρύτερος από τον Πύργο του Άιφελ εξερράγη πάνω από την κεντρική Ρωσία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 1.000 άνθρωποι από το ωστικό κύμα.

Τα δύο κορίτσια, που κατάγονται από την πόλη Σουράτ της δυτικής Ινδίας, χρησιμοποίησαν ένα ειδικό λογισμικό για να αναλύσουν τις εικόνες που τράβηξε το τηλεσκόπιο Pan-STARRS της Χαβάης.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ανακαλυψη

    Το διάστημα έχει κινητικότητα.

  2. avatar Αστεροειδη

    Είναι μικροί πλανήτες ,κινούνται γύρω από τον Ήλιο όπως ακριβώς και οι μεγάλοι πλανήτες ,η τροχιά τών περισσοτέρων είναι μεταξύ τής τροχιάς τού Διός Άρεως .Δεν έχουν ατμόσφαιρα γιατί είναι μικρά ,δέν έχουν αρκετή βαρύτητα .Κανένα από αυτά δέν είναι ορατό χωρίς τηλεσκόπιο .Υποθέτουν οτι τα αστεροειδή προήλθαν από κάποιον μεγάλο πλανήτη πού κάποτε κινείτο μεταξύ Διός Άρεως ,ίσως να πλησίασε πολύ τον γιγάντιο Δία και να διασπασθει σε αμέτρητα κομμάτια .Μερικοί τα ονομάζουν πλανητοειδή ,είναι καλύτερο γιαυτα τα μικρά ουράνια σώματα πού δέν λάμπουν με το δικό τους φώς ,όπως τα άστρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει