Αθώα για τις κατηγορίες της διακίνησης ανηλίκων και εξώθησης σε πορνεία δήλωσε κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν η Γκισλέιν Μάξγουελ.

Η πρώην συνεργάτιδα και ερωμένη του Τζέφρι Έπσταϊν κατηγορείται ότι στρατολογούσε νεαρά κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων ανήλικα, για λογαριασμό του χρηματιστή, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία θα αποτελέσει ευκαιρία για την κόρη του πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρόμπερτ Μάξγουελ, να ζητήσει την αποφυλάκισή της με την καταβολή εγγύησης. Η ίδια πρότεινε το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή εισαγγελέας του Μανχάταν, Όντρεϊ Στράους, τάχθηκε κατά της αιτήματος της Μάξγουελ να οριστεί εγγύηση, θεωρώντας ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής της.

Με μεγάλη περιουσία και πολλά διαβατήρια, η Γκισλέιν Μάξγουελ διαθέτει επίσης -σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή- ένα δίκτυο γνωριμιών στο εξωτερικό, που θα της επιτρέψει να φύγει εύκολα από τις ΗΠΑ.

Η πρώην ερωμένη του Επστάιν συνελήφθη στο Νιου Χαμσάιρ τη 2α Ιουλίου. Βρίσκεται αντιμέτωπη με έξι κατηγορίες, περιλαμβανομένων τεσσάρων για διακίνηση ανηλίκων για παράνομες σεξουαλικές πράξεις το διάστημα 1994-1997 και δύο για ψευδορκία.

Εάν κριθεί ένοχη στο σύνολο των κατηγοριών σε βάρος της, η 58χρονη κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.

«Αθώα, κ. δικαστά», είπε η Μάξγουελ, απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου για το τι δηλώνει απέναντι στις κατηγορίες που τη βαρύνουν, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κατηγορουμένη εμφανίστηκε μέσω βιντεοζεύξης από τη φυλακή του Μπρούκλιν, όπου κρατείται.