Στις αρχές Οκτωβρίου πέντε κορίτσια, ανάμεσά τους και 3 ανήλικες, που ζούσαν στην εστία του μοναστηριού του Σβιάτο-Μπογκολιούμπσκι στην επαρχία Βλαντίμιρ, βορειοανατολικά της Μόσχας, κατήγγειλαν στην τοπική αστυνομία ότι οι καθηγήτριές τους τις κακοποιούσαν.

«Οι καταγγελίες των παιδιών επιβεβαιώθηκαν. Τα παιδιά που ζούσαν στο μοναστήρι κακοποιούνταν από τις καθηγήτριές τους, μεταξύ άλλων υποβάλλονταν σε στέρηση τροφής, χτυπήματα με ζώνη και ανάγνωση προσευχών έως τις 2 το πρωί» ανακοίνωσε σήμερα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο ρώσος εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βλαντίμιρ Λουκίν.

Οι μαθήτριες κατήγγειλαν επίσης ότι εργάζονταν στους αγρούς από τις 3:00 το πρωί ως τις 22:00 το βράδυ και δήλωσαν ότι πολλές φορές τις έβαζαν να κοιμούνται με τις αγελάδες.

Το γραφείο του εκπροσώπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία προχώρησε σε επιβεβαίωση των καταγγελιών, ενώ μία από τις καθηγήτριες, η Νατάλια Γιακόβλεβα, κατέθεσε σχετικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επιτροπή έρευνας της ρωσικής εισαγγελίας επιβεβαιώνει επίσης τις πληροφορίες για τις κακοποιήσεις των παιδιών στο μοναστήρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας Βλαντίμιρ Μαρκίν.

Περίπου 2.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους πέρυσι στη Ρωσία από κακοποίηση, ενώ 106.000 παιδιά έπεσαν θύματα βιαιοπραγιών, σύμφωνα με το ρώσο εκπρόσωπο για τα δικαιώματα των παιδιών, Πάβελ Αστακόφ.