Ασθενείς παλεύουν με τον κορονοϊό και νοσοκόμοι με την εξόντωση. Σε τέτοιες στιγμές, στα όρια των αντοχών και του πόνου, η μουσική μπορεί να προσφέρει ανακούφιση.

Αυτό το ξέρει πολύ καλά η 26χρονη Damaris Silva, μία νοσοκόμα στο νοσοκομείο Ελ Πίνο στη Χιλή, που όταν τελειώνει τη βάρδιά της παίρνει το βιολί της και παίζει στους διαδρόμους του νοσοκομείου.

«Μόλις εμφανίζομαι τα πρόσωπα των ασθενών φωτίζονται. Δείχνουν χαρούμενοι, χαμογελούν και χειροκροτούν. Σκοπός μου να δώσω αγάπη, πίστη και ελπίδα με το βιολί μου. Κάθε φορά που το κάνω το κάνω από την καρδιά μου» λέει στο Reuters.

Στα νοσοκομεία της Χιλής το προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί για να ανεβάσει το ηθικό των ασθενών. Εκτός από τη μουσική άγνωστοι γράφουν γράμματα για τους ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό τραγουδάει το «Happy Birthday» ενώ όποιος παίρνει εξιτήριο το κάνει κάτω από τον ήχο δυνατών χειροκροτημάτων.

Στη Χιλή τα κρούσματα φτάνουν τις 300.000 και οι νεκροί από τον κορονοϊό ανέρχονται σε 6.384.

Δείτε το βίντεο:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.