Κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης και ανάρμοστη συμπεριφορά απαγγέλθηκαν σε πρώην αστυνομικό στο Μαϊάμι, αφού ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο που τον δείχνει να πιέζει με το γόνατό του μία Αφροαμερικανίδα στον σβέρκο και να της κάνει ηλεκτροσόκ με τέιζερ στο στομάχι, την ώρα που εκείνη ούρλιαζε, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Εναντίον του 30χρονου Τζόρντι Μαρτέλ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά επειδή υπέβαλε στην υπηρεσία του δύο αναφορές με ψευδή στοιχεία για το περιστατικό που σημειώθηκε έξω από νυχτερινό κέντρο στις 14 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας Κάθριν Ράντλ.

Ο Μαρτέλ και ένας άλλος αστυνομικός, ο Χαβιέρ Καστάνο, αποπέμφθηκαν από το σώμα τη προηγούμενη εβδομάδα, αν και το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν δεν διευκρίνισε για ποιο λόγο έγινε η απόταξή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald.

Περαστικός βιντεοσκόπησε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο. Στο βίντεο φαίνεται ο Μαρτέλ να βγάζει με τη βία την 33χρονη Σαφίγια Σάτσελ από το αυτοκίνητό της και να την αναγκάζει να πέσει μπρούμυτα στο έδαφος στην άκρη του δρόμου.

Ο Μαρτέλ εμφανίζεται επίσης να της κάνει δύο φορές ηλεκτροσόκ με ένα τέιζερ, ενώ ένας άλλος αστυνομικός κρατά το χέρι της Σάτσελ καθώς αυτή προσπαθεί να απελευθερωθεί.