Οργάνωση της ουκρανικής αντιπολίτευσης συμφώνησε  να αποχωρήσει από τις περιοχές που ελέγχει στο Κίεβο σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση κρατουμένων ακτιβιστών, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ουκρανικά ΜΜΕ.

Ηγετικά στελέχη του λεγόμενου Δεξιού Τομέα και βετεράνοι του πολέμου στο Αφγανιστάν συμφώνησαν με το υπουργείο Εσωτερικών και αξιωματικούς της ασφάλειας να αποχωρήσουν από την Οδό Χρούστσεφσκι και το κτίριο του δήμου της πόλης του Κιέβου, αν οι πάνω από 100 ακτιβιστές αφεθούν ελεύθεροι ως την Παρασκευή.

Στο μεταξύ ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ένας Ουκρανός ακτιβιστής οι περιγραφές του οποίου για τα βασανιστήρια που υπέστη μετά την απαγωγή του προκάλεσαν οργή στις τάξεις της αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκε σήμερα να συνεχίσει τον αγώνα για την δημοκρατία, μιλώντας από το νοσοκομείο της Λιθουανίας όπου νοσηλεύεται. Ο 35χρονος Μπουλάτοφ, μετέβη χθες στη Λιθουανία για νοσηλεία με μια εμπορική πτήση.

«Ο Μπουλάτοφ μας ζήτησε να μεταφέρουμε πως, παρά το ότι νοιώθει σχεδόν διαλυμένος σωματικά, το ηθικό του δεν έχει σπάσει και μόλις είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα, θα συνεχίσει αυτό που άρχισε και θα δώσει μάχη για την δημοκρατία», είπε μια εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Βίλνιους.

Ο Μπουλάτοφ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο οποίος έχει έντονους πονοκεφάλους, απέφυγε να δώσει συνέντευξη για λόγους υγείας. Η εκπρόσωπος είπε ότι ο Ουκρανός ζήτησε από τους γιατρούς του να μην δίνουν στην δημοσιότητα ανακοινώσεις για την κατάσταση της υγεία του.

Έπειτα από εντατικές διαπραγματεύσεις στις οποίες ενεπλάκησαν και δυτικοί διπλωμάτες, ένα δικαστήριο ήρε την κατηγορία περί υποκίνησης «μαζικών ταραχών» σε βάρος του Μπουλάτοφ —με βάση την οποία η αστυνομία είχε αποπειραθεί να τον συλλάβει σε μια κλινική του Κιέβου— και ενέκρινε την έξοδό του από τη χώρα για να λάβει ιατρική περίθαλψη.