Δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται, από χθες το βράδυ, αποκλεισμένοι στα χιόνια στον αυτοκινητόδρομο Ζρένιανιν- Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν, 50 αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα κοντά στο χωριό Πέρλεζ 54 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βελιγραδίου. Στην περιοχή, το ύψος του χιονιού φτάνει τα τέσσερα μέτρα ενώ φυσούν ισχυροί άνεμοι, η ταχύτητα των οποίων ξεπερνά τα 110 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα σωστικά συνεργεία, που ξεκίνησαν χθες βράδυ από το Βελιγράδι και το Ζρένιανιν, δεν κατάφεραν- μέχρι στιγμής -να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκονται οι αποκλεισμένοι, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν δύο νταλίκες ντελαπάρισαν στο μέσον του δρόμου. Τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν ακινητοποιήθηκαν και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, γρήγορα σκεπάστηκαν από τα χιόνια.

Νεαρός που βρίσκεται αποκλεισμένος και με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης (RTS) ανέφερε ότι η κατάσταση είναι δραματική και αν δεν φτάσουν σύντομα σωστικά συνεργεία μπορεί να υπάρξουν και θύματα από το κρύο με δεδομένο, όπως ανέφερε, ότι τελειώνουν τα καύσιμα των αυτοκινήτων.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, Γκόραν Νίκολιτς ανέφερε ότι, μέχρι σήμερα το πρωί, απεγκλωβίστηκαν 40 παιδιά από ένα μαθητικό λεωφορείο και δεκάδες γυναίκες και ηλικιωμένοι από ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ κάποιοι οδηγοί δεν θέλησαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Συμπλήρωσε δε, ότι υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα σε σημεία, όπου δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα συνεργεία διάσωσης, παρότι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες από χθες βράδυ.