Το πρόγραμμα της μαύρης Ιταλίδας υπουργού Κοινωνικής Ένταξης των Μεταναστών, Σεσίλ Κιένγκε, δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παντάνια» που την εκδίδει το ξενοφοβικό κόμμα Λέγκα του Βορρά.

Η εφημερίδα μάλιστα, αποφάσισε να δημοσιεύει καθημερινά στο εξής το πρόγραμμα της μαύρης υπουργού, η οποία κατάγεται από το Κονγκό, πλάι σε εκείνο των ομιλιών και συνεδριάσεων του ξενοφοβικού κόμματος.

Σχολιαστές τονίζουν ότι ο στόχος του ξενοφοβικού κόμματος είναι να προτρέψει τα μέλη του να συνεχίσουν να αμφισβητούν με κάθε ευκαιρία την συγκεκριμένη υπουργό της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα.

Οι υποστηρικτές της Λέγκας του Βορρά χρησιμοποιώντας τόνους που συχνά ξεπερνούν τα όρια της πολιτισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης, κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Απαντώντας σε αυτά τα σχόλια, ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι επισήμανε ότι «το πρόγραμμα της υπουργού μπορεί να το βρει εύκολα κανείς στον ιστότοπο του υπουργείου της» και υποστήριξε πως «η κίνησή μας δεν έχει φασιστική χροιά, όπως είπαν κάποιοι. Πρόκειται, αντιθέτως, για στοιχείο που ενισχύσει την Δημοκρατία».

Σε συνέντευξή της στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI η Κιένγκε επισήμανε ότι «η εφημερίδα Παντάνια επιλέγει ένα συγκεκριμένο μέρος του προγράμματός της, με προφανή σκοπό» και ζήτησε από όλο το πολιτικό φάσμα «να αντιδράσει για να περιφρουρήσει την ίδια της Δημοκρατίας».

Πάντως, η υπουργός είπε ότι «δεν θεωρεί ότι η Ιταλία μπορεί να χαρακτηρισθεί ρατσιστική χώρα».

Την συμπαράστασή του προς την Ιταλίδα υπουργό ξένης καταγωγής έσπευσε να εκφράσει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος είπε πως «μπορεί να μην συμφωνεί με κάποιες προτάσεις της στο θέμα της μετανάστευσης, αλλά τασσόταν πάντα υπέρ της παραμονής της στην κυβέρνηση».