Ο κορονοϊός μείωσε κατά 85% την παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη

Από ποιες χώρες προέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες - Δείτε τα στοιχεία της Frontex


ΚΟΣΜΟΣ
22:32
12/05/2020
Ο κορονοϊός μείωσε κατά 85% την παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη
5
loading

Ο αριθμός των παράνομων διασυνοριακών διαβάσεων που εντοπίστηκαν στις κύριες μεταναστευτικές οδούς στην Ευρώπη μειώθηκε τον Απρίλιο κατά 85% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα φτάνοντας περίπου τις 900, ανακοίνωσε σήμερα η Frontex.

Αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τότε που αυτός ο ευρωπαϊκός οργανισμός ελέγχου συνόρων ξεκίνησε να συλλέγει στοιχεία των συνοριακών διαβάσεων το 2009.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Frontex, αυτή η μείωση ρεκόρ οφείλεται κυρίως στην πανδημία του κορονοϊού, αλλά και σε καθυστερήσεις στη μεταφορά δεδομένων από τις εθνικές αρχές.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η υπηρεσία Τύπου του οργανισμού τόνισε ότι αυτές οι καθυστερήσεις δεν ήταν αρκετά σημαντικές για να αλλάξουν την τάση.

Ωστόσο, για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2020, ο συνολικός αριθμός των παράνομων διασυνοριακών διαβάσεων παρέμεινε συγκρίσιμος με αυτόν της ίδιας περιόδου πέρυσι και έφτασε τις 26.650.

Η μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των παράνομων συνοριακών διαβάσεων που εντοπίστηκε στην Ευρώπη σημειώθηκε τον Απρίλιο στη μεταναστευτική διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον περασμένο μήνα, καταγράφηκαν 40 απόπειρες παράνομων διαβάσεων, 99% λιγότερες από τον Μάρτιο.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, περισσότερες από 11.200 παράνομες διασυνοριακές διαβάσεις εντοπίστηκαν σε αυτήν τη διαδρομή, μείωση κατά 18% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι Αφγανοί ήταν η μεγαλύτερη ομάδα μεταναστών.

Στην κεντρική Μεσόγειο, αναφέρθηκαν περίπου 250 περιπτώσεις τον Απρίλιο, μείωση 29% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων μηνών του έτους, ο συνολικός αριθμός των διαβάσεων που εντοπίστηκαν σε αυτήν την περιοχή έφτασε σχεδόν τις 4.100, μια τριπλάσια αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019, σύμφωνα με την Frontex. Οι περισσότεροι μετανάστες ήταν Ιβοριανοί, Μπαγκλαντεσιανοί και Μαροκινοί.

Στη δυτική Μεσόγειο, οι εντοπισμοί μειώθηκαν κατά 82% συγκριτικά με τον Μάρτιο. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, το συνολικό ποσοστό αυξήθηκε σε πάνω από 3.000, μείωση άνω του 50% σε σύγκριση με πέρυσι. Οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό.

Στα Δυτικά Βαλκάνια, η μείωση ανέρχεται σε 94% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός τους αυξήθηκε κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες +60% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, φθάνοντας σχεδόν τις 6.000.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar George Soros

  the NGOHUMANTRAFFICERS(3-5.000 per HEAD), the INTERNATIONAL AMNESTY, the UNHCR, the Globalization,the LEFTIST\'S ILL IDEALISM that..... randomly matching etc are only MUSLIMHUMANITARIANS . There is not any conspirasy behind. They just ....forgot to ASK ME (the TAX payer) if I am WILLING to pay for my DISASTER.......BATACLAN ....remember?

 2. avatar Sv7n

  Και φόρο να μην κρατηθεί σε αυτά τα επίπεδα μετά τον ιό ;

 3. avatar Sheep

  Αντε και εις κατωτερα

 4. avatar Acropolis

  George Soros is the architect who organizes and finance them also the leftist is together to destroy Greece and Europe

  1. avatar David Eeeek

   Stop blaming George Soros. Ask yourself why Greece has so many traitors. What could be causing those people to betray Greece? What is Greece\'s flaw? Wake up and stop believing conspiracy theories!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει