Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Γαλλίας και των αφρικανικών χωρών να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η προστασία των αμάχων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σε ένα μήνυμά του που καταγράφηκε, ενώ το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One ήταν στο Ντακάρ της Σενεγάλης για στάση ανεφοδιασμού, καθ’ οδόν προς τη Νότια Αφρική, ο Ομπάμα κάλεσε τη μεταβατική κυβέρνηση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας να εργαστεί για να αποκαταστήσει την ειρήνη. «Εσείς, οι περήφανοι πολίτες της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μια διαφορετική πορεία», αναφέρεται στο μήνυμα του Ομπάμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί ηγέτες, αναζητούν την τάξη, την ηρεμία και την ειρήνη. «Καλώ τη μεταβατική κυβέρνηση να ενώσει και τη δική της φωνή της μαζί με τις άλλες και να συλλάβει όσους διαπράττουν εγκλήματα» συμπληρώνεται στο προεδρικό μήνυμα. Ο Ομπάμα μεταβαίνει στη Νότια Αφρική για να παραστεί στις τελετές μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα.