Πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 70 ετών η Λίντα Τριπ, η γυναίκα η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας την «ανάρμοστη σχέση» του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον με την ειδικευόμενη του Μόνικα Λεβίνσκι.

Η Λίντα Τριπ έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε ο πρώην δικηγόρος της Τζόζεφ Μούρτα.

Οι «παράνομες» ηχογραφήσεις των συνομιλιών που είχε η Λίντα Τριπ με τη Μόνικα Λεβίνσκι (με την οποία είχαν φιλική σχέση παρά τα 24 χρόνια διαφοράς ηλικίας τους), στις οποίες η δεύτερη μιλούσε για τον ερωτικό δεσμό της με τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο, οδήγησαν στην παραπομπή και δίκη του Κλίντον ενώπιον της Γερουσίας.

Ήταν το 1997, όταν η Τριπ έμαθε από τη Λεβίνσκι για τη σεξουαλική σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον άρχισε να ηχογραφεί μυστικά όλες τις συνομιλίες τους. Αυτές οι ηχογραφήσεις παραδόθηκαν στον εισαγγελέα Κένεθ Σταρ και τον βοήθησαν να σχηματίσει τον κορμό της έρευνάς του εναντίον του Κλίντον, ανοίγοντας τον δρόμο για ευρεία έρευνα της διακυβέρνησής του.

Η Τριπ ήταν αυτή που έκανε επίσης την αποκάλυψη για τον «λεκέ» στο φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι. Ήταν η λεπτομέρεια που ανάγκασε τον Μπιλ Κλίντον να ομολογήσει τη σχέση του με την νεαρή ειδικευόμενή του.

Το σεξουαλικό σκάνδαλο έφερε τον Μπιλ Κλίντον ενώπιον της Γερουσίας, η οποία τον αθώωσε για την κατηγορία της ψευδορκίας.