Δεν ήταν μόνο «ανέμελοι» Έλληνες που θεώρησαν ακίνδυνο να συνωστιστούν στις παραλίες, εν μέσω αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό. Όπως φαίνεται στις εικόνες που ακολουθούν, και στη Φλόριντα οι Αμερικανοί βρήκαν παρηγοριά στον ήλιο και τη θάλασσα στην παραλία Clearwater Beach.

Η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο το Σαββατοκύριακο, παρότι άλλες ακτές είχαν κλείσει λόγω του κορονοϊού και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Ανοιχτές ήταν και οι παραλίες της Τάμπα, κοντά στην εν λόγω παραλία, που επίσης γέμισαν κόσμο, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Κι όλα αυτά ενώ στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 4.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 79 θάνατοι. Σχολεία έχουν κλείσει, όπως και μπαρ, εστιατόρια και χώροι όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, προκειμένου η τήρηση των αποστάσεων να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά τις προσπάθειες, τις απαγορεύσεις και τις προειδοποιήσεις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τα αψήφησαν όλα και έσπευσαν να βουτήξουν τα πόδια τους στην άμμο και να απολαύσουν τη θάλασσα.