Ένα παιδί πέντε ετών τραυματίσθηκε σήμερα σοβαρά όταν σημειώθηκε ένα ατύχημα στο θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας της Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι και βρίσκεται σε «κρίσιμη» κατάσταση, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η διεύθυνση του πάρκου.

Το παιδί «έπεσε από την πρύμνη μίας λέμβου στη θεματική των «Πειρατών της Καραϊβικής» και χτυπήθηκε από μια άλλη λέμβο η οποία ακολουθούσε» και η οποία το σύνθλιψε ανάμεσα στην καρίνα του και σε μια προβλήτα, όπως ανακοίνωσε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στην Σεν-ε-Μαρν.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) στο χώρο όπου που τα παιδιά διασκεδάζουν με τη θεματική ενότητα «Πειρατές της Καραϊβικής». Το παιδί διακομίστηκε σε παρισινό νοσοκομείο και η «πρόγνωση για την υγεία του μπορεί να είναι δυσμενής», δήλωσε από την πλευρά της πηγή της αστυνομίας.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η διεύθυνση της Ντίσνεϊλαντ επιβεβαίωσε το ατύχημα, δίχως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.

Τον Απρίλιο του 2011 πέντε πρόσωπα είχαν τραυματιστεί, εκ των οποίων το ένα σοβαρά, σε βαγόνι της θεματικής ενότητας του «Τραίνου του Ορυχείου», στο ίδιο πάρκο. Τον Νοέμβριο του 2008, ένας νεαρός είχε τραυματισθεί στο κεφάλι μετά την πτώση του από μία κούνια ενώ αυτή βρισκόταν σε ύψος 7 μέτρων από το έδαφος. Τον περασμένο Ιανουάριο, τέσσερα πρόσωπα τραυματίσθηκαν σε ατύχημα σε μια ατμομηχανή από εκτροχιασμό ενός βαγονιού, που στη συνέχεια συγκρούσθηκε με άλλο.