Οι μισοί αστυνομικοί στην τροχαία της Μάλτας δήλωναν εικονικές υπερωρίες

Έκλεβαν επίσης καύσιμα από τα υπηρεσιακά οχήματα


ΚΟΣΜΟΣ
12:24
12/02/2020
Οι μισοί αστυνομικοί στην τροχαία της Μάλτας δήλωναν εικονικές υπερωρίες
2
loading

Σκάνδαλο ξέσπασε στους κόλπους της τροχαίας στη Μάλτα.

Περισσότερα από τα μισά μέλη της Τροχαίας της Μάλτας συνελήφθησαν χθες Τρίτη 11 Φεβρουαρίου με την κατηγορία της απάτης, καθώς φέρονται να δήλωναν ψευδώς υπερωρίες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περίπου 30 μέλη της Τροχαίας, που μετρά συνολικά περίπου 50, ανακρίνονται από την υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος με την κατηγορία ότι τα τελευταία τρία χρόνια υπέβαλαν χαρτιά για εκατοντάδες ώρες υπερωρία, οι οποίες όμως ήταν εικονικές.

Κάποια μέλη της Τροχαίας κατηγορούνται επίσης για κλοπή καυσίμων από τα υπηρεσιακά οχήματα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν στα δικά τους ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα δήλωσε ότι είναι καλό που η αστυνομία διεξάγει εσωτερικές έρευνες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το Reuters.

«Αυτό επιβεβαιώνει ότι έχουμε μια λειτουργική αστυνομική δύναμη. Αν μετά τις έρευνες αυτές οι αρχές καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη ή ότι θα πρέπει να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα, τότε αυτό θα γίνει», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η Μάλτα είναι η μικρότερη χώρα της ΕΕ και τα τελευταία χρόνια συγκλονίζεται από καταγγελίες για διαφθορά, νεποτισμό και οικονομικές απάτες από την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Η Βρετανία ανήκει στους Βρετανούς

    Πασοκοι παντού

  2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

    εδω να δεις κλεψιμο που θα πεφτει στις αντλιες τις ελας...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει