Μια δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Russia Today, η Ουάφα Σαμπρούνι, τραυματίσθηκε σοβαρά από πυρά τζιχαντιστών κοντά στην πόλη Μααράτ αλ Νούμαν, στη Συρία.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, το οποίο επικαλείται το TASS και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κατάσταση της υγείας της δημοσιογράφου είναι «σταθερή».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια ειδήσεων του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν, δήλωσε ότι η κατάσταση της δημοσιογράφου είναι σοβαρή.

Η πόλη Μααράτ Αλ Νούμαν, η οποία ήταν ορμητήριο της τζιχαντιστικής Ντζεμπχάτ Αλ Νούσρα, βρίσκεται σε απόσταση 33 χιλιομέτρων νότια του Ιντλίμπ, που είναι η πρωτεύουσα του τελευταίου μεγαλύτερου οχυρού των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία.

Η Ουάφα Σαμπρούνι, με το συνεργείο της έκαναν ρεπορτάζ, στην περιοχή, αφού η πόλη περιήλθε τις τελευταίες μέρες υπό τον έλεγχο του Κυβερνητικού Στρατού της Δαμασκού. Η ίδια τραυματίσθηκε από οβίδα που εξερράγη σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν η ίδια και το συνεργείο της.

Στην ίδια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην πόλη Χαν Σαϊχούν που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της πόλης Μααράτ αλ Νούμαν, προτού διακομισθεί στο νοσοκομείο στη Χάμα.