Η Ιταλία διαψεύδει τον Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στη Λιβύη

Η απάντηση που έδωσε η Ρώμη


ΚΟΣΜΟΣ
20:46
21/01/2020
Η Ιταλία διαψεύδει τον Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στη Λιβύη
4
loading

Το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε  ανακοίνωση σχετικά με τα όσα φέρεται να είπε ο Ερντογάν για γεώτρηση στα ανοιχτά της Λιβύης, σε συνεννόηση με την Ιταλία.

«Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλία φέρεται να διαπραγματεύεται με την Τουρκία με στόχο την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων, στα ανοικτά της Λιβύης, στο πλαίσιο του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας της Άγκυρας με την Τρίπολη για την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων, στερούνται βάσης» τονίζει το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «αυτό που η Ιταλία υποστηρίζει εδώ και καιρό είναι ότι η εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην Μεσόγειο θα έπρεπε να ιδωθεί ως μια ευκαιρία που πρέπει να αδράξει κανείς, μέσω της συνεργασίας όλων των παράκτιων χωρών.

Αυτό απαιτεί, μεταξύ των άλλων, η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών να πραγματοποιηθεί διαμέσου διαπραγμάτευσης μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών. Είναι η θέση που εκφράσαμε τους τελευταίους μήνες, στις τουρκικές αρχές, σε όλες τις συναντήσεις μας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar παει ξεφυγε!!

  χααχαχαχα ρε τι μυθοπλαστης ειναι αυτος..

 2. avatar […] χανούμισα

  δεν σου δίνει ο πρωθυπουργός αυτά που σου έταξε ο ανύπαρκτος και οι συντροφοφασίστες και κάνεις πείσματα;

 3. avatar τουρκομπουνταλά

  μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης.

 4. avatar Τόσο απλά!

  Αντιληφθήκαμε τώρα γιατί μεθοδικά προκαλώντας ο Μογγόλος στηρίζεται πιθανοτικά στην υπόθεση ότι ημών εκρηγνυομένων θα βγει κερδισμένος, δικαιολογώντας στην διεθνή κοινότητα ,
  ότι αμύνθηκε σε επίθεσή μας? Υπαίτια άμυνα καλείται αυτό στο ποινικό δίκαιο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει