Αύριο τα ξημερώματα θα ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός των μεταλλωρύχων στη Χιλή. Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα ζητήματα που έπρεπε να λυθούν οι διασώστες  έπρεπε να βρουν τα σωστά κριτήρια και να αποφασίσουν ποιος θα ανέβει πρώτος και ποιος τελευταίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι μεταλλωρύχοι τσακώνονται όχι για το ποιος θα βγει πρώτος αλλά τελευταίος. Αυτή η  ανιδιοτελής στάση των ανδρών δείχνει ένα πραγματικά αξιέπαινο πνεύμα αλληλεγγύης και δέσιμο μεταξύ τους. 

Οι διασώστες έχουν αποφασίσει ότι οι 4 πρώτοι που θα βγούνε θα είναι οι πιο έμπειροι και υγιείς ενώ οι 10 επόμενοι θα είναι οι πιο ευάλωτοι, με προβλήματα υγείας και οι πιο ανήσυχοι. Δεν έχουν αποφασίσει για τους επόμενους αλλά έχουν αποφασίσει για τους τρεις τελευταίους. 

Τελευταίος θα βγει ο 54χρονος Luis Urzua που ήταν ο επικεφαλής και αυτός που ηγήθηκε των προσπαθειών επιβίωσης τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας όταν ακόμα δεν επικοινωνούσαν με τον έξω κόσμο. Δεύτερος από το τέλος θα είναι ο Ariel Ticona ο 27χρονος που περιμένει να βγει για να δει τη κόρη του που γεννήθηκε όσο αυτός ήταν εγκλωβισμένος.