Ένταλμα σύλληψης εναντίον του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Αθανάσιου Ορφανίδη, εξέδωσε το επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε υπόθεση ιδιωτικής ποινικής αγωγής σε σχέση με τα αξιόγραφα.

Πολίτης από τη Λεμεσό, υπέβαλε μήνυση εναντίον της τέως Λαϊκής Τράπεζας, των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου και του έως τότε διοικητή της ΚΤΚ, υποστηρίζοντας ότι «με δόλιο τρόπο τον εξαπάτησαν να επενδύσει σε αξιόγραφα, με αποτέλεσμα να χάσει 400.000 ευρώ».

Στο Δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε ο κ. Ορφανίδης ή δικηγόρος του και η υπόθεση ορίστηκε για τις 14 Νοεμβρίου για να ελεγχθεί κατά πόσο εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης.

Σε παρόμοια υπόθεση στην Πάφο ο τέως γενικός εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, είχε αναστείλει την ποινική δίωξη, υποστηρίζοντας ότι ο Αθανάσιος Ορφανίδης του είπε ότι δεν πρόκειται να έρθει ξανά στην Κύπρο. Επίσης, ο τέως εισαγγελέας σε επιστολή προς τον δικηγόρο του παραπονούμενου είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχει προηγούμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης σε ιδιωτική ποινική αγωγή.