Μια δασκάλα εφυήρε έναν πρωτοποριακό τρόπο για να εξηγήσει στους μαθητές της την ανατομία του ανθρώπινου σώματος.

Αποφάσισε λοιπόν να «ξεγυμνωθεί» στο όνομα της εκπαίδευσης και να φορέσει ένα κολλητό κορμάκι, με σκοπό να δείξει πάνω στο σώμα της από τι αποτελείται η ανθρώπινη σάρκα.

Όπως αναφέρει η New York Post, η 43χρονη Verónica Duque διδάσκει εδώ και 15 χρόνια και αυτή την περίοδο έχει αναλάβει την εκπαίδευση μιας τάξης 3ης Δημοτικού σε διάφορα γνωστικά πεδία, όπως επιστήμη, κοινωνικές σπουδές, τέχνη, Αγγλικά και Ισπανικά. Αλλά όταν αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να «ζωντανέψει» το κλασσικό μάθημα ανατομίας, βγήκε στην αγορά για μαγιό.

«Σέρφαρα στο Ίντερνετ όταν μια διαφήμιση ενός μαγιό πετάχτηκε μπροστά μου» είπε η δασκάλα. «Γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι για τόσο μικρά παιδιά να οπτικοποιήσουν τη φύση των εσωτερικών οργάνων, σκέφτηκα ότι άξιζε τον κόπο να κάνω μια προσπάθεια».

Από το να εκθέσει το σώμα της με ένα μπικίνι, φόρεσε έναν άλλον τύπο αποκαλυπτικού μαγιό – ένα ολόσωμο αδιάβροχο κορμάκι με διάγραμμα της ανθρώπινης ανατομίας.

Ο σύζυγός της την ακολούθησε στο μάθημα, τραβώντας μερικές φωτογραφίες της γυναίκας του «γυμνής» εν δράσει, τις οποίες ανάρτησε στο Twitter. Η ανάρτησή του που ανέβηκε στις 16 Δεκεμβρίου έγινε viral με 65.300 likes και 13.000 retweets.

«Είμαι πολύ υπερήφανος από αυτό το ηφαίστειο με ιδέες που έχω γυναίκα μου» έγραψε ο σύζυγος Mike Moratinos. «Σήμερα εξήγησε στους μαθητές της το ανθρώπινο σώμα με έναν πρωτότυπο τρόπο. Και τα παιδιά φρίκαραν. Εξαιρετική Βερόνικα!!!».

Πολλοί χρήστες του Twitter επαίνεσαν τις προσπάθειες της Duque να τραβήξει την προσοχή των μαθητών, αν και κάποιοι αστειεύτηκαν ότι το μαγιό μπορεί να μην είναι ακριβές για όλους τους ανθρώπους.

«Έχει το σώμα για αυτό το μαγιό» έγραψε κάποιος. «Αν το φορούσα εγώ, τα έντερά μου θα έβγαιναν από το στήθος».

«Ωραίο αλλά δε μερικές χώρες αυτό ήδη θα ήταν μεγάλο σκάνδαλο» σχολίασε άλλος χρήστης.

Η Duque είναι γνωστή για τη χρήση σκηνικών αντικειμένων και κοστουμιών με σκοπό να μεταδώσει τη γνώση στους μαθητές.

«Αποφάσισα πριν από πολύ καιρό να χρησιμοποιώ μεταμφιέσεις για τα μαθήματα ιστορίας» είπε. «Χρησιμοποιώ επίσης στέμματα από χαρτόνι για να μάθουν οι μαθητές μου γραμματικές κατηγορίες όπως τα ουσιαστικά, τα επίθετα και τα ρήματα. Τα ονομάζω διαφορετικά γραμματικά βασίλεια».

Ελπίζει ότι η τόλμη της θα αποδείξει στους άλλους πώς οι εφευρετικοί και ενθουσιώδεις  δάσκαλοι μπορούν να επηρεάσουν το μυαλό των μαθητών.

«Θα ήθελα η κοινωνία να σταματήσει να θεωρεί τους δάσκαλους τεμπέληδες γραφειοκράτες δημόσιους υπάλληλους» ανέφερε η Duque. «Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε κάτι τέτοιο».