Ισπανία: Συναγερμός στην Καταλονία, φωτιά σε εργοστάσιο χημικών

Εκκενώθηκε η περιοχή γύρω από μονάδα βιομηχανικής ανακύκλωσης


ΚΟΣΜΟΣ
13:02
11/12/2019
Ισπανία: Συναγερμός στην Καταλονία, φωτιά σε εργοστάσιο χημικών
loading

Φωτιά ξέσπασε σήμερα σε εργοστάσιο χημικών έξω από τη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, γεμίζοντας τον ουρανό μαύρο καπνό. Οι αρχές της Καταλονίας προχώρησαν στην εκκένωση της περιοχής γύρω από τη μονάδα βιομηχανικής ανακύκλωσης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως 28 πληρώματα έχουν σταλεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία σημειώθηκε στο εργοστάσιο βιομηχανικής ανακύκλωσης του ομίλου Grupo Ditecsa στο Μοντόρνες ντελ Βάγες.

Η αστυνομία συμβούλευσε τους ανθρώπους στην περιοχή να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους για να μην εισπνέουν τις αναθυμιάσεις από την πυρκαγιά, ενώ απομάκρυναν όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 500 μέτρων από το εργοστάσιο, το οποίο ανακυκλώνει βιομηχανικούς διαλύτες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Έξι ιατρικά πληρώματα πρώτων βοηθειών εστάλησαν επιτόπου, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιφερειακής κυβέρνησης.


Η υπηρεσία πρόσθεσε πως δεν είναι σαφές τι ακριβώς καίγεται στο εργοστάσιο, όμως έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο της περιφέρειας για την αντιμετώπιση χημικής έκτακτης ανάγκης.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της καταλανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Twitter εικονίζουν το εργοστάσιο να έχει παραδοθεί στη φωτιά και πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού να κρύβουν τον ουρανό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει