Στη χρήση «χημικών παραγόντων» στη Συρία αναφέρθηκε σήμερα για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, λίγες ημέρες αφού εκατοντάδες Σύροι έχασαν τη ζωή τους σε μια επίθεση κοντά στη Δαμασκό, και χαρακτήρισε «πολύ οδυνηρό» το θάνατο αθώων.

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Συρία και οι θάνατοι αθώων που προκλήθηκαν από χημικούς παράγοντες είναι πολύ οδυνηροί», δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης.

«Πολλοί αθώοι στη Συρία τραυματίσθηκαν και μαρτύρησαν από χημικούς παράγοντες και αυτό είναι πολύ οδυνηρό. Καταδικάζουμε πλήρως και κατηγορηματικά τη χρήση χημικών όπλων», τόνισε σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ο Ροχανί δεν είπε ποιος χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Η Τεχεράνη είχε προηγουμένως κατηγορήσει τους σύρους αντάρτες ότι βρίσκονται πίσω από επιθέσεις με χημικά. Δεν αναφέρθηκε επίσης στη διεθνή οργή για τις πληροφορίες της συριακής αντιπολίτευσης σύμφωνα με τις οποίες δυνάμεις πιστές στη Δαμασκό σκότωσαν περισσότερους από 1.000 πολίτες με δηλητηριώδη αέρια την Τετάρτη σε προάστιο της πρωτεύουσας.