Μία επίθεση με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου κατάφερε να προκαλέσει συναγερμό στη Μεγάλη Βρετανία σήμερα 29 Νοεμβρίου.

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsbeast.gr, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κλήθηκε για ένα επεισόδιο με μαχαίρι κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου κατά το οποίο ορισμένοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε εναντίον του δράστη ενώ σε βίντεο ντοκουμέντο (δείτε περισσότερα εδώ) που ανέβηκε στα social media, ακούγονται δυο πυροβολισμοί.

Στο ίδιο βίντεο φαίνονται και πολίτες οι οποίοι έχουν πέσει πάνω στον δράστη για να τον αφοπλίσουν και ένας από αυτούς φαίνεται να απομακρύνει ένα τεράστιο μαχαίρι που ίσως είναι το «όπλο» της αιματηρής επίθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν τελικά αφοπλίσουν και πυροβολήσουν το δράστη είχε καταφέρει να μαχαιρώσει πολίτες. Τα βρετανικά Μέσα κάνουν λόγο για πέντε τραυματίες. Η αστυνομία δεν γνωρίζει τα αίτια της επίθεσης αλλά το αντιμετωπίζει ως τρομοκρατικό για προληπτικούς λόγους.

https://twitter.com/wolfgangert/status/1200425549975490560?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1200425549975490560&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr%2Fworld%2Farthro%2F5706405%2Flondino-i-sokaristiki-stigmi-poy-oi-astynomikoi-pyrovoloyn-ton-drasti-sti-gefyra

«Σε αυτό το στάδιο, οι περιστάσεις που συνδέονται με το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου παραμένουν ασαφείς», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter. «Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το επεισόδιο αυτό σαν να έχει σχέση με την τρομοκρατία. Ένας άνδρας πυροβολήθηκε από την αστυνομία».

«Η αστυνομία κλήθηκε στις 1:58 μ.μ. [τοπική ώρα] για ένα επεισόδιο επίθεσης με μαχαίρι κοντά τη Γέφυρα του Λονδίνου. Ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία. Πιστεύουμε ότι ορισμένος αριθμός ανθρώπων έχει τραυματιστεί» τόνισε. Από ώρα σε ώρα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου δήλωσε ότι είναι ένα σοβαρό επεισόδιο και ότι έστειλε πολλά πληρώματα στο σημείο.

Sky News: Υπάρχει νεκρός και δεν είναι ο δράστης

Το Sky Νews, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος, που δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, σκοτώθηκε κατά το επεισόδιο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ενημερώνεται διαρκώς για το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου.

«Ενημερώνομαι για το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση αντιμετώπισή τους» , είπε ο Τζόνσον.

Το χτύπημα στη Γέφυρα του Λονδίνου το 2017

Η Γέφυρα του Λονδίνου ήταν το σημείο μιας επίθεσης τον Ιούνιο του 2017 όταν τρεις τζιχαντιστές έπεσαν με το φορτηγάκι τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους περαστικούς στη γύρω περιοχή σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Βρετανία μείωσε το επίπεδο απειλής για τρομοκρατία στο «σημαντικό» από «σοβαρό», το χαμηλότερο από το 2014.

Ο σταθμός London Bridge έκλεισε.