Ακόμα δύο πτώματα ανέσυραν τα σωστικά συνεργεία από το κέντρο της πόλης Λακ Μεγκαντίκ του Κεμπέκ, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 6ης Ιουλίου στους 35.

Δύο κτίρια που βρίσκονταν στην περιοχή την οποία έχει αποκλείσει η αστυνομία ως «τόπο εγκλήματος» κατεδαφίστηκαν χθες το απόγευμα για να καταστεί ευκολότερη η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό θυμάτων.

«Τα επισφαλή αυτά κτίρια καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνη την περιοχή για όσους εισέρχονταν στο σημείο. Ήταν καταστήματα και πιθανώς κατοικίες. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν εκεί θύματα», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ Μισέλ Φορζέ.

«Καθώς οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, ο ρυθμός των επιχειρήσεων επιβραδύνεται. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά την Κυριακή, αλλά έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Ένας εργαζόμενος επίσης λιποθύμησε ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται σταθερή», πρόσθεσε.

Το δυστύχημα στην πόλη συνέβη όταν σταθμευμένη αμαξοστοιχία με 72 βαγόνια-δεξαμενές, που περιείχαν 100 τόνους πετρελαίου το καθένα, ξεκίνησε χωρίς μηχανοδηγό, παρασυρμένη από την βαρύτητα. Εκτροχιάστηκε και εξερράγη εν κινήσει προκαλώντας τεράστια έκρηξη, ξεθεμελιώνοντας τριάντα κτίρια και καταστρέφοντας το κέντρο της πόλης.