Τι έδειξε δημοσκόπηση στη Βραζιλία για τον Αμαζόνιο

Στη γωνία ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου


ΚΟΣΜΟΣ
12:11
08/10/2019
Τι έδειξε δημοσκόπηση στη Βραζιλία για τον Αμαζόνιο
1
loading

Δημοσκόπηση, που έγινε χθες στη Βραζιλία, έδειξε ότι 7 στους 10 καθολικούς πιστεύουν ότι η διατήρηση του Αμαζονίου είναι «πολύ σημαντική» και το 85% πιστεύει ότι η αποψίλωση του δάσους αυτού είναι αμαρτία, απόψεις αντίθετες με αυτές του ακροδεξιού προέδρου της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου

Η δημοσκόπηση «Καθολικοί και Αμαζόνιος» διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ideia Big data για λογαριασμό του Παγκόσμιου Κινήματος Καθολικών για το περιβάλλον (GCCM) και το ινστιτούτο Κλίματος και Κοινωνίας (iCS). Σε αυτή συμμετείχαν 1.502 καθολικοί σε όλη τη Βραζιλία μεταξύ 1 και 13 Ιουνίου.

Για το 85% των καθολικών της Βραζιλίας ο Αμαζόνιος είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ το 83% αναγνωρίζει ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα δεδομένο που στηρίζεται από την επιστημονική έρευνα.

Τρεις στους τέσσερις καθολικούς στη Βραζιλία είναι αντίθετοι στο να μην επιβάλλονται πρόστιμα για παράνομη αποψίλωση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 73% διαφωνεί με τη χαλάρωση της υπηρεσίας περιβαλλοντικής προστασίας Ibama, η οποία έχει δει υπό την προεδρία Μπολσονάρου τους πόρους της και τη δικαιοδοσία της να μειώνονται.

Επτά στους δέκα καθολικούς της Βραζιλιάνους τάσσονται κατά της μείωσης της έκτασης των καταυλισμών των αυτόχθονων φυλών στον Αμαζόνιο, οι οποίες προστατεύουν τα δάση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar τα πρόστιμα…

    και να πληρωθούν...που θα πληρωθούν, γιατί γι' αυτούς που εκμεταλλεύονται το δάσος είναι ψίχουλα...δεν το αναζωογονούν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει