Ανησυχεί η Γαλλία για το άνοιγμα της περίκλειστης Αμμοχώστου

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι να εργαστούν για την επιτυχία της διαδικασίας επανένωσης»


ΚΟΣΜΟΣ
19:08
16/09/2019
Ανησυχεί η Γαλλία για το άνοιγμα της περίκλειστης Αμμοχώστου
2
loading

Την ανησυχία της εκφράζει η Γαλλία σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις από τουρκικής πλευράς για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της για σεβασμό των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε δήλωσή της, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σε σχέση με τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως γίνονται προετοιμασίες για το άνοιγμα των Βαρωσίων, η γαλλική πρεσβεία στη Λευκωσία ανέφερε πως «η Γαλλία εκφράζει την ανησυχία της για τις πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου» και «επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για σεβασμό των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του ψηφίσματος 550».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το sigmalive.com, η πρεσβεία υπενθύμισε τη σταθερή θέση της Γαλλίας στο Κυπριακό, για επανένωση του νησιού, στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και την τήρηση του κοινοτικού κεκτημένου.

Η Γαλλία «επαναλαμβάνει τη στήριξή της στη διαμεσολάβηση που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εργαστούν για την επιτυχία της διαδικασίας επανένωσης», κατέληξε στη δήλωσή της η γαλλική πρεσβεία στην Κύπρο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Καλή νύχτα

    Αμερική κουβέντα Ευρώπη άχνα Ρωσία παζάρι Μητσοτάκης αλλού για αλλού όμως φορά γραβάτα

  2. avatar Τότης

    Σιγά να μην αλλάξει στάση η Τουρκία με λεκτικές προτροπές. Αυτοί μόνο με πράξεις καταλαβαίνουν. Όσο δε έχουν και την στάση της πολιτισμένης Αγγλίας να τους σιγοντάρει,τόσο θα γράφουν στα παληά τους παπούτσια όλα όσα λένε οι Ευρωπαίοι για τις παράνομες ενέργειες τους.
    Εν ολίγοις εδώ η αντίδραση είναι μόνο λόγια ενώ στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας είχαμε άμεση πολεμική δράση με ψήφισμα του ΟΗΕ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει