Περισσότερα από 100 μέλη του ακροδεξιού κινήματος English Defence League συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ στο σημείο της δολοφονίας του βρετανού στρατιώτη, από φανατικούς ισλαμιστές στη μέση του δρόμου στο προάστιο Woolwich του ανατολικού Λονδίνου.

Οι συγκεντρωθέντες συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή, στους οποίους πέταξαν μπουκάλια. Το περιστατικό έληξε σύντομα, με τα μέλη της ακροδεξιάς ομάδας να συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε μια παμπ όπου τραγούδησαν εθνικιστικά τραγούδια, γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας μουσουλμάνος κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι κάποιος πέταξε ένα τούβλο σε χώρο όπου τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. «Δεν είμαι χαρούμενος με αυτό. Είναι ένα μέρος λατρείας, χώρος του Θεού. Έχουν πάρει το Ισλάμ στραβά. Αυτοί που το έκαναν αυτό δεν έχουν σχέση με το αληθινό Ισλάμ» είπε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει το άρθρο, από χτες έχουν σημειωθεί κι άλλες επιθέσεις σε χώρους λατρείας μουσουλμάνων, μετά την άγρια δολοφονία του βρετανού στρατιώτη. Ένας 43χρονος άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος καθώς εντοπίστηκε μέσα σε μουσουλμανικό ναό στο Braintree του Έσεξ έχοντας επάνω του μαχαίρι.