Τον 27χρονο τσετσένο Ιμπραγκίμ Τόντασεβ σκότωσε ένας πράκτορας του FBI κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από τις ομοσπονδιακές αρχές σχετικά με τη σχέση του με τον Τσαρνάεβ Τάμερλαν, ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη.

Ο αστυνομικός σκότωσε τον 27χρονο,  ο οποίος πριν κάποιο διάστημα ζούσε στη Βοστώνη και γνώριζε τον Τσαρνάεβ, όταν αυτός αντέδρασε βίαια.

Ο άνδρας σκοτώθηκε σε ένα διαμέρισμα όπου το FBI, οι τοπικές αρχές και η αστυνομία της Μασαχουσέτης τον ανέκριναν σχετικά με το τι γνώριζε για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις.

«Ξαφνικά ο άνδρας έγινε βίαιος», είπε το FBI. «Ένας ειδικός πράκτορας αναγνώρισε την απειλή και απάντησε με θανάσιμη δύναμη. Ο Τόντασεβ σκοτώθηκε ενώ ο πράκτορας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να απειλείται η ζωή του».

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 264 τραυματίστηκαν στις 15 Απριλίου κατά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, ενώ κύριοι ύποπτοι θεωρούνται ο Τάμερλαν Τσαρνάεβ, ο οποίος αργότερα έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή με τις αρχές και ο αδελφός του Τζόχαρ. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν περισσότεροι συνεργοί.