Αντιμέτωπες με ανθρωπιστική κρίση οι Μπαχάμες μια βδομάδα μετά τον κυκλώνα Ντόριαν

Προσωρινός περιορισμός πτήσεων στον εναέριο χώρο


ΚΟΣΜΟΣ
0:57
09/09/2019
Αντιμέτωπες με ανθρωπιστική κρίση οι Μπαχάμες μια βδομάδα μετά τον κυκλώνα Ντόριαν
loading

Ανάμεσα σε εκκενώσεις περιοχών, έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων και υγειονομικούς κινδύνους, οι Μπαχάμες ετοιμάζονται σήμερα να αντιμετωπίσουν μια παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση, μία εβδομάδα μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν, που προκάλεσε και πάλι ζημιές πολύ μακριά από το αρχιπέλαγος, στον Καναδά.

Ο προσωρινός απολογισμός, τον οποίο ανακοίνωσαν οι αρχές στις Μπαχάμες, δεν έχει αλλάξει από την Παρασκευή το βράδυ: 43 νεκροί. Αλλά οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί πολύ.

Οι επιζήσαντες που ρωτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το Γαλλικό Πρακτορείο στο νησί Αμπάκο, το οποίο σάρωσε ο Ντόριαν για πολλές ώρες την 1η και 2 Σεπτεμβρίου, με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 250 χλμ. την ώρα, φοβούνται το χειρότερο. «Υπάρχουν νεκροί παντού», «κορμιά είναι στο έδαφος», είπαν προσπαθώντας με κάθε μέσο, πλοία ή αεροπλάνα, να εγκαταλείψουν το νησί τους που δεν έχει ούτε νερό ούτε ηλεκτρικό και όπου τα απορρίμματα στοιβάζονται ανάμεσα σε συντρίμμια κάτω από την ασφυκτική ζέστη.

Παράλληλα σήμερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε τον προσωρινό περιορισμό των πτήσεων στον εναέριο χώρο των Μπαχαμών. «Έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης στις Μπαχάμες, η FAA εξέδωσε προσωρινό περιορισμό πτήσεων για τα αμερικανικά αεροσκάφη και τους πιλότους που εισέρχονται στον εναέριο χώρο της χώρας, συγκεκριμένα σε περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ντόριαν προκειμένου αεροπλάνα έρευνας και διάσωσης, καθώς και ανθρωπιστικής βοήθειας να πετούν ανεμπόδιστα σε αυτό τον εναέριο χώρο», αναφέρει η ανακοίνωση της FAA.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει