Μικρή ανάκαμψη σημείωσε η δημοτικότητα του Εργατικού κόμματος Αυστραλίας και της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ, μετά την κατάθεση του ετήσιου προϋπολογισμού την περασμένη εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι κάθε άλλο παρά φιλολαϊκός ήταν, λίγους μήνες πριν την προσφυγή στις κάλπες, εντούτοις παρουσιάστηκε αύξηση της δημοτικότητας των Εργατικών κατά τρεις μονάδες (ανήλθε στο 32%) και μείωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Συνασπισμός Φιλελευθέρων Εθνικών) κατά πέντε μονάδες (έπεσε στο 44%).

Πάντως αν γίνονταν τώρα εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Nielsen, η αντιπολίτευση θα τις κέρδιζε άνετα αφού μετά την καταμέτρηση και των δεύτερων προτιμήσεων εξασφαλίζει το 54% έναντι 46% της κυβέρνησης.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει πως η δημοτικότητα της πρωθυπουργού Γκίλαρντ, αυξήθηκε κατά τέσσερις μονάδες. Το 46% τη θεωρεί καταλληλότερη για πρωθυπουργό -όσο και το ποσοστό που συγκεντρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου η δημοτικότητα μειώθηκε τέσσερις μονάδες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Newspoll και μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού η δύναμη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης παραμένει αμετάβλητη.

Οι Εργατικοί, μετά και την κατανομή των δεύτερων προτιμήσεων, συγκεντρώνουν 44% και ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών 56%.