Πομπέο: Όποιος επιτρέψει στο Adrian Darya 1 να ελλιμενιστεί θα υποστεί κυρώσεις

«Η Ουάσιγκτον θα αναλάβει δράση αν το δεξαμενόπλοιο αποπειραθεί να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία»


ΚΟΣΜΟΣ
6:50
21/08/2019
Πομπέο: Όποιος επιτρέψει στο Adrian Darya 1 να ελλιμενιστεί θα υποστεί κυρώσεις
2
loading

Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν ότι απαιτείται για να εμποδίσουν ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων, διεμήνυσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», υπενθύμισε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Αν αυτό το πλοίο κατευθυνθεί ξανά στη Συρία θα αναλάβουμε κάθε δράση που μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό όπως προβλέπουν οι κυρώσεις», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

Το Adrian Darya 1 — το πρώην Grace 1 — αναχώρησε από τα ανοικτά του Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και, σύμφωνα με δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων, έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ν.Ζ.

    Αν αυτός ο \"κάποιος\" είναι η Τουρκία, θέλω να δω τις \"κυρώσεις\" για να γελάσω με τις δικαιολογίες του Τράμπ. Ίσως \"ανακαλύψει\" κάποιο νομικό παράθυρο που είχε ανοίξει η προεδρία Ομπάμα.

  2. avatar ντενεκές

    Θα το πω ιδιαιτέρως ευγενικά για να μην το λογοκρίνουν εδώ:
    Κύριε Αμερικλάνε Υπουργέ Εξωτερικών, σε έχουμε γραμμένο στα παλιά μας τα τσαρούχια. Και εσένα και το αφεντικό σας και τους προηγούμενους και τους επόμενους και όλους όσους σας υποστηρίζουν είτε από [.....] είτε από συμφέρον. Όλοι ίδιοι ήσαστε. Τώρα ξέρω ότι, άλλο τι λέω εγώ και άλλο τι κάνει η Ελληνική κυβέρνηση. Τι να κάνουμε. Και αυτοί είναι πουλημένοι. Όλο το σόι τους πάντα ήταν. Μαριονέτες. Την τσεπούλα τους κοιτάνε. Δεν είναι δα και τίποτα πατριώτες. Την Ελλάδα την χρησιμοποιούν για να πλουτίσουν οι ίδιοι μόνο. Είναι σαν και εσάς. Πουλημένοι. Δεν αξίζετε ούτε όσο αξίζει μεταχειρισμένο χαρτί υγείας. Βρωμάτε και ζέχνετε αφόρητα κύριε ΠομΠέος. Αει [.....] και [.....] στα [.....] της [.....] κύριε ΠομΠέος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει