Την ισραηλινή επίθεση κατά της Συρίας καταδίκασε το Ιράν και κάλεσε τις χώρες στην περιοχή να ταχθούν εναντίον της ενέργειας αυτής, μετέδωσαν σήμερα το ιρανικό δίκτυο Press TV και το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

To Ισραήλ πραγματοποίησε νωρίς σήμερα μια δεύτερη αεροπορική επιδρομή σε διάστημα τριών ημερών στην Συρία, σύμφωνα με δυτική πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.

«Το Ιράν καταδικάζει την επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος και ζητεί από τις χώρες της περιοχής να αντιδράσουν με σύνεση σε αυτές τις επιθέσεις», σημείωσε ο Μεχμανπαράστ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που καταβάλλει το Ισραήλ να δημιουργήσει αστάθεια και έλλειψη ασφάλειας στην περιοχή.

«Το σιωνιστικό καθεστώς και οι σύμμαχοί του επιζητούν να δημιουργήσουν εθνικές και θρησκευτικές έριδες μεταξύ των μουσουλμανικών χωρών», πρόσθεσε το Press TV, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Μεχμανπαράστ.

Ο Μεχμανπαράστ κάλεσε εξάλλου τις χώρες στην περιοχή να ταχθούν κατά της επίθεσης, μετέδωσε επίσης το Fars, επικαλούμενο τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.