Την εξεύρεση «πολιτικής λύσης» στην συριακή κρίση μετά την πιθανή χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ και τις δύο δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία ζήτησε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

«Η κατάσταση στην Συρία είναι μια πραγματική τραγωδία που πλήττει και τις γειτονικές χώρες, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος. Δεν είναι πλέον μια τοπική, αλλά μια περιφερειακή τραγωδία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε πολιτική λύση. Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί μπορεί να μετατραπεί σε ανθρωπιστική και πολιτική καταστροφή», τόνισε ο Φαμπιούς που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε δύο αεροπορικές επιδρομές στην Συρία, τονίζοντας πως ήθελε να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων στην λιβανική Χεζμπολάχ, συμμάχου του Μπασάρ αλ Ασαντ και του Ιράν.

«Μπορούμε να καταλάβουμε το Ισραήλ, αλλά υπάρχει κίνδυνος, διότι αν η σύγκρουση αυτή επεκταθεί και στις γειτονικές χώρες, θα αλλάξει τον χαρακτήρα της», επισήμανε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Χθες Κυριακή, ο βρετανός ομόλογός τους Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε πως οι επιδρομές δείχνουν τον «αυξανόμενο κίνδυνο για την ειρήνη».