Ινδικός πύραυλος μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη

Στόχος του είναι να διερευνήσει την ύπαρξη νερού στον νότιο πόλο του φεγγαριού


ΚΟΣΜΟΣ
12:45
20/08/2019
Ινδικός πύραυλος μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη
loading

Σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη κατάφερε να τεθεί σήμερα ο ινδικός πύραυλος Chandrayaan-2, σχεδόν έναν μήνα μετά την εκτόξευσή του, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Στόχος αυτής της ινδικής αποστολής, η οποία στοίχισε 145 εκατομμύρια δολάρια, είναι να διερευνήσει την ύπαρξη νερού στον νότιο πόλο του φεγγαριού, μια περιοχή ανεξερεύνητη από οποιαδήποτε άλλη χώρα ως σήμερα.

Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστήματος πιθανολογεί ότι στο νότιο πόλο της Σελήνης υπάρχει νερό σε μορφή πάγου, όπως και κρατήρες που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πληροφορίες για το πρώιμο ηλιακό σύστημα.

Το διαστημόπλοιο Chandrayaan-2, το οποίο στα σανσκριτικά σημαίνει «όχημα της Σελήνης», απογειώθηκε από διαστημικό σταθμό της νότιας Ινδίας στις 22 Ιουλίου, με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο μη επανδρωμένος πύραυλος αναμένεται να προσσεληνωθεί στις 6 ή τις 7 Σεπτεμβρίου και θα είναι η πρώτη αποστολή που θα προσεδαφιστεί στον νότιο πόλο της Σελήνης.

Αν η αποστολή αυτή στεφθεί με επιτυχία, η Ινδία θα γίνει η τέταρτη χώρα που θα έχει καταφέρει να προσεδαφίσει ένα διαστημικό σκάφος στη Σελήνη μετά τη Σοβιετική Ένωση, τις ΗΠΑ και την Κίνα. ένα ισραηλινό διαστημόπλοιο που εκτοξεύθηκε τον Απρίλιο, αντιμετώπισε πρόβλημα στην εκτόξευσή του και κατέπεσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει