Το ρολόι έδειχνε εννέα το πρωί, όταν έπεσε η οροφή υπνοδωματίου, την ώρα που εντός του κοιμόταν αμέριμνος ο ένοικος του σπιτιού, 51 ετών, Ελληνοκύπριος πρόσφυγας.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, φάνηκε τυχερός στην ατυχία του, διότι, όπως ο ίδιος περιέγραψε αργότερα σε συγγενικά του πρόσωπα, τα πρώτα κομμάτια που έπεσαν πάνω του, έμελλε να ήταν τα μικρότερα. Γλίτωσε, παρά τρίχα, τα χειρότερα, με ένα κύλισμα του σώματός του στο κρεβάτι.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λάρνακας, με κατάγματα στα πλευρά και άλλα ελαφρότερα τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα. Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Επαρχιακής Διοίκησης, τα οποία διερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού.

Η αδελφή του θύματος καταγγέλλει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για αδιαφορία. Ζητούσαν μάταια, με επιστολές, εδώ και χρόνια, από την Επαρχιακή Διοίκηση, να στείλει κάποιον για να επιδιορθώσει την οροφή.

Περιστατικά πτώσης οροφών καταγράφηκαν και σε άλλα σπίτια του ιδίου τουρκοκυπριακού συνοικισμού. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, μέχρι στιγμής.

Τα εν λόγω σπίτια, που είναι τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας, μετά την τουρκική εισβολή, παραχωρήθηκαν, από την κυβέρνηση, σε Ελληνοκύπριους πρόσφυγες.

Κάτοικοι δηλώνουν ότι τα σπίτια τους αφέθηκαν στο έλεος του χρόνου λόγω της αδράνειας των Αρχών σε συνδυασμό με τη δική τους οικονομική αδυναμία.